FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Chomutov - FCSL 0:8
Menu Další Zavřít Zavřít
27.05.2019

U18 - ČDD, 27.kolo: FC Chomutov vs. FC Slovan Liberec 0:8 (0:4)

Helena Bláhová
Sobota 25.5.2019 Stadion Spořice

Domácí Chomutov na nás nestačil a utrpěl tak vysokou porážku.

27.kolo, sobota 25.5.2019, 10:00
FC Chomutov FC Chomutov
0:8
(0:4)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec: Plechatý - Drobný, Provazník, Šorsák, Gabko - Černický (46´ Knobloch), Polyák (79´ Lupoměský), Elbel - Lochman (53´ Pácalt), Valenta, Yuzvak
Branky: 11´ Šorsák, 26´ Lochman, 28´ Valenta, 38´ Elbel, 57´ Yuzvak, 66´ Yuzvak, 82´ Elbel, 90´ Šorsák, Rozhodčí: Kolátor - Menšík, Prokeš
Diváci: 30

Reportáž

Do utkání jsme šli s jasným cílem vyhrát a upevnit si před dotírající Bohemkou a Teplicemi první příčku v tabulce. Od úvodu jsme diktovali tempo hry my a vytvářeli si dobrým pohybem uprostřed hřiště brankové příležitosti. Soupeř hrál jednoduše a každý ztracený míč odkopl na naší polovinu.

Do vedení nás poslal až v 11. minutě Šorsák. V přechodové fázi nám chyběla lehkost a klid. Mnoho finálních přihrávek bylo nepřesných. Do konce poločasu se ještě trefil z trestného kopu do šibenice Lochman. Následně po dobrém tlaku na míč a presinku Gabka vstřelil gól Valenta. Během poločasu jsme měli minimálně dalších pět možností na vstřelení branky. Ve 38. minutě chytře rozehrál trestný kop Šorsák na nabíhajícího Lochmana, který předložil Elbelovi do prázdné branky. Stav v poločase 0:4 byl pro domácí ještě milosrdný.

Druhý poločas se odehrál ve stejném duchu. Zápas v 60. minutě ztratil tempo. Vlastními chybami v zakládání útoků jsme si utkání zbytečně komplikovali. Domácí utkání pouze dohrávali.

Ohlasy trenérů

Trenér Benek: "Potěšil mě přístup hráčů a snaha o zakládání útoků a kombinaci. Kluci se snažili hrát fotbal, což je v pořádku. S takovým soupeřem bychom si však měli vytvořit daleko víc šancí a vstřelit víc gólů. Lepší soupeř by některé naše ztráty určitě potrestal."

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
iQLANDIA Ricoh
Mediální partneři
rtm plus Český rozhlas Liberec