FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Příbram 4:1
Menu Další Zavřít Zavřít
18.09.2017

Příbram tlačila, ale Slovan trestal. Juniorka vyhrála vysoko 4:1

Kryštof Rossmann
Liberec - Naše mužstvo v prvním poločase duelu proti Příbrami nebylo aktivnějším celkem, i tak odcházelo do kabin s vedením 1:0. Na začátku druhé půle navíc zásluhou proměněné penalty a využitého úniku rychle navýšilo své vedení, které nakonec udrželo až do závěrečného hvizdu.
8.kolo, pondělí 18.9.2017, 13:00
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
4:1
(1:0)
FK Viagem PříbramFK Viagem Příbram
FC Slovan Liberec: Konečný – Ulbrich, Prokš, Písačka, Petr, Heppner (K), Kazda, Dvořák, Michalec (82. Šustek), Kristian, Gembický (88. Vébr)
FK Viagem Příbram: Kočí – Hron, Květ (46. Mitrovič), Vávra, Tarczal, Ric, Černý (46. Jandera), Laňka (K), Kvekveskiri, Januška (82. Pecka), Antwi (82. Lukavský)
Branky: 23. Gembický, 55. Kazda (pen.), 57. Petr, 79. Petr – 77. Laňka. Rozhodčí: Matějček – Mokrusch, Arnošt.

Reportáž

Do zápasu Slovan nejlépe nevstoupil, už po šesti minutách mohl poprvé inkasovat. Januška našel přízemním prudkým pasem skrz malé vápno u zadní týče postaveného Denise Laňku. Ten vypálil z voleje, ale Konečný výborným zákrokem ránu zneškodnil. Liberecký gólman byl během první půle v permanenci, všechny rány ale dokázal zlikvidovat.

Naopak naše mužstvo se radovalo ve třiadvacáté minutě. Dominik Gembický překonal na pravé straně obránce a záhy si poradil i s Kočím. Zanedlouho přišla zčistajasna další šance Slovanu. Gembického pas zprava na úplně volného Petra už málem zvedl ruce nad hlavu celé lavičce, druhý jmenovaný však těsně nedosáhl v ideální pozici na balon a nasměroval ho pouze vedle branky.

Pak už zase čaroval Konečný. Nejdřív zasáhl proti Květově dobré ráně a poté zlikvidoval penaltu po faulu na Černého. Míč si postavil hostující kapitán Denis Laňka, nicméně na libereckého brankáře si nepřišel. Ten vyrazil první ránu k levé tyči a pak si poradil i s následnou dorážkou.

Na začátku druhé půle se svěřenci trenéra Holeňáka radovali podruhé. Nařízený pokutový kop bez větších potíží proměnil Matyáš Kazda střelou doprostřed branky. O další dvě minuty později navíc při úniku oběhl Kočího Petr Petr a zavěsil míč přesně mezi tři tyče. Stejný hráč se o chvíli později opět ocitl v úniku, tentokrát ho ale Kočí vychytal. Po následném rohu se dostal do šance ještě Miroslav Dvořák. Ani ten však na gólmana hostí nevyzrál.

Příbramští se nakonec dokázali prosadit. V 77. minutě vypálil zpoza šestnáctky k levé tyči Denis Laňka, bleskurychlá odpověď ale přišla z kopačky Petra Petra. Ten svůj brejk proměnil zakončením mezi nohy Kočího. Vysoké vedení už si naše mužstvo pohlídalo a připsalo si tak další tři body do tabulky.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
NET-SYSTEM Bazén Liberec
Mediální partneři
Hitrádio Contact Náš region