FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Teplice 3:3
Menu Další Zavřít Zavřít
10.11.2017

Juniorka s Teplicemi třikrát dotahovala, nakonec vybojovala remízu 3:3

Redakce
Liberec - Páteční dohrávka juniorky s Teplicemi nabídla znovu velmi napínavý průběh. Hosté se hned třikrát během utkání dostali do vedení, ve všech případech však zvládl Slovan zareagovat a nakonec tak remizoval s druhým týmem tabulky 3:3.
13.kolo, pátek 10.11.2017, 11:00
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
3:3
(1:2)
FK TepliceFK Teplice
FC Slovan Liberec: Sova – Ulbrich, Blažek (K), Písačka (76. Micovčák), Baláž, Petr (38. Prokš), Heppner, Kazda (59. Šustek), Dvořák, Michalec (86. Kristian), Gembický.
FK Teplice: Nikiforov – Hruštinec, Dressler, Berešík (76. Kokeš), Martirosjan (59. Šilhan), Šimeček, Novotný (80. Matkovic), Suchan (64. Švejda), Šup, Zeman (70. Zárybnický), Hasil (K).
Branky: 8. Gembický, 60. Heppner, 70. Písačka - 4. Zeman, 30. Zeman, 65. Berešík. Rozhodčí: Severýn - Myška, Vodrážka. ŽK: 53. Blažek.

Reportáž

Utkání začalo pořádně zhurta. Už ve čtvrté minutě prošel obranou Slovanu Jakub Zeman, který v tísni vypálil a míč prošel za záda brankáře Sovy. Naše juniorka se ale nevzdala. Po nenápadné akci se ke střele zpoza vápna dostal Dominik Gembický a balon prošel až do sítě. Po osmi minutách tak bylo skóre 1:1.

Utkání postupovalo i nadále v ofenzivním tempu. Hosté brzy po vyrovnání unikli do situace dva na jednoho, s následnou střelou si ale Sova poradil. Na druhé straně zase po dvaceti minutách hry přílétl do šestnáctky dobře mířený centr a Kazda se natahoval po míči, těsně na něj ovšem nedosáhl a nemohl ho tak nasměrovat do odkryté brány.

Po půlhodině hry šly Teplice znovu do vedení. Po centru z pravé strany přistál míč přímo na kopačce Jakuba Zemana a ten se ani tentokrát z první nemýlil. Slovan mohl ještě před změnou stran vyrovnat, nicméně Nikiforov vyrazil balon na břevno.

Do druhé půle se tedy vstupovalo za stavu 1:2. Slovan do ní vlétl a brzy se snažil vyrovnat Gembický, jeho střela však postřádala přesnost. Po hodině hry už ale bylo srovnáno. K odraženému míči se na velkém vápně dostal Petr Heppner a přesnou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě.

Stav 2:2 ale platil jenom krátkou chvíli. Jen o pět minut později přilétl z pravé strany do vápna přesný centr, na nějž si vyskočil Martin Berešík a hlavou zajistil Teplicím vedení. Reakce? Za dalších pět minut bylo znovu vyrovnáno. Matyáš Písačka se uvolnil na hranici vápna a přízemní střelou k tyči překonal brankáře.

Tepličtí okamžitě vyrazili znovu kupředu. Do vápna Slovanu přílétlo několik centrů, ani jeden však neměl nebezpečné parametry. Z protiútoků se snažili hrozit také svěřenci trenéra Holeňáka. Po jedné z nenápadných akcí následovala Michalcova střela z velké dálky, kterou zastavilo až břevno teplické branky.

V samotném závěru mohla juniorka strhnout výhru na svou stranu. Nikiforov dobře vyběhl pro dlouhý míč, odkopl ho však pouze k Ulbrichovi, který okamžitě zkoušel střílet na prázdnou bránu. Těsně však minul. Slovan se tak nakonec rozešel s Teplicemi smírně 3:3.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Niosport NET-SYSTEM
Mediální partneři
eFotbal Náš region