FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Hodonín - FCSL 0:4prod
Menu Další Zavřít Zavřít
20.09.2017

Slovan v prodloužení nasázel Hodonínu čtyři branky a postupuje

Kryštof Rossmann
Hodonín/Liberec - V souboji s Hodonínem se naše mužstvo dlouho nemohlo prosadit. Vše nastartovala až branka Matěje Pulkraba ze 103. minuty, do konce prodloužení Slovan skóroval ještě třikrát a postupuje do osmifinále MOL Cupu!
3.kolo, středa 20.9.2017, 16:00
FK Hodonín FK Hodonín
0:4prod
(0:0)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
FK Hodonín: Petráš – Fojtík, Čurgali, Hesek (C), Holešinský – Vinkler, Komara (63. Polách), Mareš, Paděra, Tulaydan (71. Sasín) – Žák (74. Dekleva).
FC Slovan Liberec: Hladký – Kulhánek, Kúdela (C), Karafiát – Malinský (62. Coufal), Bosančič, Hybš, Havelka, Bartl (62. Pulkrab), Vácha (77. Folprecht) – Voltr.
Branky: 105. Pulkrab, 113. Hybš, 116. Pulkrab, 120. Folprecht. ŽK: 65. Žák, 71. Mareš – 64. Bosančič. Diváci: 890.

Reportáž

Do utkání nastoupila v Hodoníně téměř kompletně obměněná jedenáctka, ale fanoušky jistojistě mohl potěšit návrat Daniela Bartla na trávník. V úvodních minutách se obě mužstva nikam nehnala, úvodní oťukávání ukončily až nakonec nevydařený průnik Váchy, stopka Čurgaliho, který jen tak tak znemožnil Bartlovi vypálil, a Petráš, jenž měl po třinácti minutách hry na svém první ostřejší zákrok po kvalitně zahraném rohovém kopu našeho mužstva.

Záhy vystrčil rohy také domácí celek. Komara zblokoval střelu jednoho z Libereckých a nahrál Paděrovi. Ten měl dost času a prostoru, i přesto se rozhodl nahrát kolmicí zabíhajícímu Žákovi. Toho už ale bez větších potíží odzbrojila obrana. Tlak svěřenců trenéra Trpišovského sílil, z četných rohů ale branku nepřinesl.

O další dva střelecké pokusy se postaral Voltr, nicméně byl stejně neúspěšný jako o několik chvil později Paděra, jehož skluz po nahrávce Žáka znamenal pouze výkop od branky Václava Hladkého. I na začátku druhé půle hra postrádala rychlejší tempo, i tak se přeci jen dostal do šance v šestapadesáté minutě Fojtík. Domácí obránce vytasil proti Hladkému kličku, ale vyhnal se z ideální pozice a zakončil pouze do boční sítě.

Následně se na hřišti začalo vyostřovat, což hlavní arbitr ocenil hned třemi žlutými kartami. V sedmdesáté druhé minutě zaduněla z přímého kopu tyč Petráškovy brány, ale skóre zůstal neměnné. Zanedlouho měl Slovan k dispozici další standardní situaci, jenže Bosančić míč mezi tři tyče nezakroutil. Když Petráš dobrým zákrokem podržel svůj celek v samotném závěru druhého poločasu, bylo jasné, že na řadu bude muset přijít prodloužení.

Během úvodních patnácti minut nastavení se hrálo hlavně na hodonínské polovině, Bosančić kvůli povedenému obrannému zákroku Fojtíka ještě branku nevydoloval, ale zanedlouho už se skóre měnilo. Během nepřehledné situace v pokutovém území domácích se nejrychleji zorientoval Matěj Pulkrab a poslal Slovan do vedení.

Po krátké přestávce bylo na straně Slovanu ještě veseleji. Rohový kop rozehraný nakrátko přinesl šanci Matěju Hybšovi. Ten tváří v tvář Petrášovi uspěl ranou k tyči. Prodloužení se pro modrobílé vyvíjelo nejlépe, jak mohlo. Vzápětí totiž přidali unavenému soupeři třetí tvrdý direkt. Po chybě obrany se dostal do zakončení Matěj Pulkrab, který se ranou do šibenice nemýlil. Jak se později ukázalo, ani to však nebylo vše. V samotném závěru ještě po centru do malého vápna rozvlnil síť Petrášovy brány počtvrté Zdeněk Folprecht. Slovan porazil Hodonín 4:0 po prodloužení.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Jindřich Trpišovský (FC Slovan Liberec): „Utkání určitě proběhlo jinak, než jsme chtěli. Bohužel se nám dlouho nedařilo vstřelit branku, šance jsme neproměnili. Postupem času se stupňovala euforie domácích a my jsme začali být neklidní, kazili jsme a hlavně jsme byli neškodní v pokutovém území. Zápas tedy došel až do prodloužení, ve kterém jsme sice čtyřikrát skórovali, ale celkově by náš výkon měl být kvalitnější a jednoznačnější. Žádné utkání není jednoduché, ale čekal jsem od nás víc kvality hlavně ve finální části.

František Komňacký (FK Hodonín): „Průběh byl očekávaný, Liberec tlačil. V pohybu byl lepší, ale do větších šancí jsme ho takovou bojovnou, odhodlanou a zodpovědnou hrou nepouštěli. Šancí jsme si bohužel moc nevypracovali, ale alespoň v základní době jsme se snažili hrozit z protiútoků. Prodloužení už bylo mimo náš plán a schopnosti. Soupeř využil svou převahu v rozhodující branky, což bylo zasloužené. Loučíme se s pohárem se vztyčenou hlavou, i když kluci samozřejmě jsou zklamaní, když devadesát minut odehráli tak, jak odehráli, dřímala v nich naděje. Na druhou stranu si myslím, že jsme lidi, kteří se přišli po letech podívat na ligového soupeře, výkonem nezklamali a přeji Liberci, aby se mu dařilo jak v lize, tak poháru.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Ferona DPMLJ
Mediální partneři
Beat radio Liberecká drbna