FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Teplice 2:2
Menu Další Zavřít Zavřít
04.08.2018

Slovan musel dvakrát dotahovat, nakonec vybojoval alespoň remízu 2:2

Šimon Knopp
Liberec - Ve třetím kole FORTUNA:LIGY jsme byli svědky duelu mezi domácím FC Slovanem Liberec a FK Teplicemi. Zatímco hosté ze Stínadel nebyli tuto sezónu ještě poraženi, liberečtí poznali chuť porážky v předchozím zápase s Plzní. Hráči ze Stínadel neprohráli ani tentokrát, Slovan musel dvakrát dotahovat a díky brankám Ševčíka a Pázlera nakonec vybojoval remízu 2:2.
3.kolo, sobota 4.8.2018, 17:00, U Nisy
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
2:2
(1:1)
FK TepliceFK Teplice
FC Slovan Liberec: Hladký - Mikula, Karafiát, Kačaraba, Mara - Breite (C) - Pešek (56. Malinský), Ševčík, Nešický (63. Pázler), Potočný (79. Koscelník) - Mashike

Náhradníci: Nguyen - Köstl, Koscelník, Oscar,Voltr, Malinský, Pázler

FK Teplice: Diviš - Vondrášek, Jeřábek, Král, Krob - Ljevakovič (C) (77. Soungole), Kučera - Moulis (83. Shejbal), Hora, Žitný (54. Červenka) - Vaněček

Náhradníci: Grigar - Luts, Shejbal, Trubač, Soungole, Hošek, Červenka

Branky: 35. Ševčík, 68. Pázler - 33. a 61. Vaněček

Žluté karty: 57. Potočný, 77. Ševčík - 23. Moulis, 71. Kučera, 86. Soungole, 87. Červenka, 90+2. Diviš

Rozhodčí: Pechanec - Paták, Melichar


Diváci: 4964

Reportáž

Slovan začal utkání aktivně, během první pětiminutovky nepustil Teplice téměř vůbec na míč, ale ohrozit branku Diviše se nepovedlo. O první střelu se pokusil kapitán Radim Breite, ovšem během ztratil rovnováhu a střela postrádala potřebnou razanci. V desáté minutě poslal do vápna pěkný centr Ševčík, míč propadl až k Potočnému, jemuž balón odskočil a ze šance nebezpečí nevzniklo. Liberečtí měli nadále převahu, ale až na pár centrů do vápna si větší šanci nepřipsali.

Ke změně bezbrankového stavu mohlo dojít ve 24. minutě, kdy měl dobrou příležitost v podobě volného přímého kopu Potočný, pěkně mířený pokus k levé tyči Diviš akrobatickým skokem zneškodnil. Další ohrožení hostující branky vzniklo po chybné rozehrávce teplických, Mashike dobře zabojoval a získal míč, nakonec zkoušel střelu z úhlu, která byla zblokována obránci.

Poprvé v zápase udeřily Teplice až v 33. minutě, po faulu Ševčíka se kopal přímý kop, snesl se až na nohu Davida Vaněčka, jenž se nemýlil a skóroval. Ale tento stav nevydržel příliš dlouho, hned po další akci centroval do vápna Potočný, tam si našel míč Petr Ševčík, ve skoku prodloužil hlavičkou míč do sítě a srovnal skóre zápasu. Vzápětí mohlo být U Nisy ještě veseleji, ke střele se dostal Pešek, jeho točený pokus orazítkoval tyč.

Teplicím dodal vstřelený gól sebevědomí a hráči si začali vytvářet nebezpečnější příležitosti, jednu z nich měl po křižné přihrávce Vaněček, na míč těsně nedosáhl. Další akci si nepřipsal ani jeden z týmů, první půle skončila nerozhodně 1:1.

Ve druhém poločasu se poprvé ukázal domácí Slovan, Ševčíkova střela zaplachtila mimo dvě tyče. Na útočný výlet se vydal v 51. minutě Karafiát, nejprve nahrál Marovi, který mu pak adresoval centr, Karafiát ho dokázal protečovat, ale Diviše neohrozil. Stejně jako v prvním poločasu znovu první udeřily Teplice, dlouhý aut si zpracoval David Vaněček a poslal hosty do vedení.

V 68. minutě po dlouhém centru Malinského si krásně sklepnul míč Mashike a vyslal na branku samotného Jana Pázlera, ten potvrdil roli střelce a lobem překonal Diviše. Liberec zvýšil aktivitu, v 76. minutě zakončoval z voleje ve vápně Ševčík, Diviš dokázal míč rukou vyrazit ale jen k Potočnému. Liberecký záložník vyslal tvrdou střelu, ovšem do ní se obětavě položil Král.

Liberec se snažil v závěru zápasu ještě zvrátit výsledek zápasu na svoji stranu, velká šance vznikla po pěkné kličce Malinského, poslal prudký centr, který projel skrz celé vápno, libereckým chyběl kousek, aby míč tečovali do prázdné brány. V závěru se dostal do slibné šance Červenka, avšak střela se mu vůbec nepovedla, mířil vysoko nad. Přestože se Slovan snažil ještě vstřelit branku, nepodařilo se mu to a zápas skončil celkovým výsledkem 2:2.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Zsolt Hornyák (FC Slovan Liberec): "Jsem obrovsky zklamaný hlavně z výsledku a z těch chyb, kterých jsme se dopustili. Ty nás stály výsledek. První poločas jsme hráli víceméně na jednu branku. Dovolím si tvrdit, že po faulu na obránce jsme inkasovali gól od Vaněčka. Věděli jsme o něm, že hraje dobře a tvrdě na hraně faulu. Myslím, že to faul byl, ale bohužel nešel zastavit a po první kombinaci soupeře dal gól. Okamžitě jsme se vrátili do zápasu, když Potočný poslal výborný centr a Ševčík hlavičkou vyrovnal. O půli jsme si řekli, konkrétně Kačarabovi, aby zdvojoval Vaněčka. A zase přišla hrubá chyba stopera, který se nechal odstrčit, Vaněček dostal malý prostor a dokázal ho využít. Mrzí mě ty individuální chyby, někteří nezvládli taktické pokyny. Ale zase musím mužstvu poděkovat za morálku a bojovnost, že se dvakrát vrátilo do hry. Pak jsme si vytvořili územní převahu, tlak tam byl, ale chyběla kvalita. Měli jsme Teplice v pohodě zvládnout, ale dostali jsme lekci z produktivity."

Daniel Šmejkal (FK Teplice): "Vzhledem k počasí jsme viděli velmi zajímavé utkání, byl to zápas nahoru dolů ve vysokém tempu. Soupeř vstoupil do utkání lépe, byl aktivnější. My jsme měli několik úplně laciných ztrát a tím jsme se dostali pod tlak. Potom jsme vstřelili branku, ale bohužel, jak to tak bývá, jsme se pak nesoustředili a okamžitě jsme z protiútoku inkasovali. Ve druhém poločase bylo utkání otevřené. Nám se podařilo vstřelit branku a byli jsme psychicky nahoře. Viděl jsem, že bychom mohli zvýšit, ale pak soupeř přidal. Udělali jsme velkou individuální chybu a soupeř vyrovnal. Potom v závěru si Liberec v domácím prostředí vytvořil velký tlak, ale my jsme to ustáli."


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kristýna Truhlářstv Hajlek Staco
Mediální partneři
Náš region eFotbal