FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Mladá Boleslav 1:0
Menu Další Zavřít Zavřít
05.11.2018

Slovan dokázal pokořit obranu Mladé Boleslavi, v 87. minutě rozhodl střídající Oršula

Redakce
Liberec - Slovan v rámci dohrávky 14. kola sehrál zápas s Mladou Boleslaví. V utkání jsme byli svědky obrovského počtu šancí, dokonce i neproměněné penalty. Už to vypadalo, že nebude ani jednomu z týmů souzeno vstřelit gól. Ovšem v 87. minutě se střídající Oršula dostal k odraženému míči a rozvlnil síť. Slovan si připsal těsné vítězství 1:0 a tři body do tabulky.
14.kolo, pondělí 5.11.2018, 18:00, U Nisy
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
1:0
(0:0)
FK Mladá BoleslavFK Mladá Boleslav
FC Slovan Liberec: Nguyen – Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Hybš – Potočný (61. Pázler), Breite (C), Ševčík, Pešek (80. Oršula) – Oscar – Aarons (90+2. Mikula)
FK Mladá Boleslav: Šeda – Pauschek, Takács, Hůlka, Křapka – Jaroslav Diviš (77. Novák), Hubínek, Matějovský (C) (46. Kateřiňák), Přikryl – Komličenko, Ladra (52. Džafić).
Branky: 87. Oršula. Rozhodčí: Hrubeš - Hrabovský, Caletka. ŽK: 44. Ševčík, 72. Karafiát, 75. Breite - 24. Přikryl, 80. Kateřiňák, 90+4 Komličenko. Diváci: 3933.
Diváci: 3933

Reportáž

Před zápasem byl předán Matěji Hybšovi dres s číslovkou 100. Podještědské derby, do kterého nastoupil, bylo jeho stým ligovým zápasem v kariéře. Gratulujeme. Bohužel nás čekala před zápasem ještě jedna událost. V sobotu při utkání krajského přeboru Libereckého kraje zahynul dlouholetý rozhodčí a člen opery libereckého divadla Zdeněk Nádeník. Před výkopem byla jeho památka uctěna minutou ticha.

Naše mužstvo vstoupilo do zápasu extrémně aktivně. Už v páté minutě trefil přízemní střelou Jakub Pešek tyč branky. A jen o pár chvil později nevyužili centr stejného hráče Rolando Aarons s Ondřejem Karafiátem. Vyznamenal se gólman Jan Šeda.

V sedmnácté minutě to na tribunách pořádně zahučelo. Dělovku Ševčíka zpoza vápna tečoval jeden z obránců na břevno, od něhož se míč odrazil na mladoboleslavské kopačky. Bezbrankové skóre stále trvalo. O další střelecké pokusy se postarali Breite s Oskarem. V obou případech ale míč zamířil jen nad zařízení.

V 36. minutě dostal Slovan příležitost pokutového kopu. Jakub Pešek prodírající se za balonem upadl po kontaktu s Ladislavem Takáscem ve vápně a Karel Hrubeš nařídil po posvěcení videorozhodčího pokutový kop. Ten však Roman Potočný neproměnil. Šeda i nadále díky výbornému zásahu držel remizový stav.

Liberec navázal na aktivitu z prvního poločasu i v tom druhém. Nejprve centroval Pešek, mladoboleslavská obrana si situaci ovšem pohlídala. Následně přišel centr Ševčíka a hlavička Potočného mířící mimo. Závar nadále pokračoval, akrobaticky zakončoval Aarons, avšak ani jeho pokus se neuchytil.

Ojedinělou akci si připsala i Mladá Boleslav, Takács se probojoval až do vápna a prudce odcentroval. Komličenko si s těžkým míčem neporadil, tudíž Nguyen mohl rozjíždět další útočnou akci. Boleslavi se málem podařilo v 61. minutě skórovat, po ztečované střele Komličenka míč chvíli kopíroval brankovou čáru, naštěstí ji nepřekročil.

Další zahozenou šanci si připsal střídající Pázler, dělovku Šeda vyrazil a Aaronsovy nužky postrádaly razanci. Poté v 67. minutě Ševčík nedokázal poblíž penaltového puntíku zužitkovat přihrávku Hybše, Šeda předvedl další skvělý zákrok. Na druhé straně podržel domácí Liberec Nguyen, který vyběhl proti Komličenkovi, jenž postupoval téměr nikým nebráněn k naší brance.

Hráči Mladé Boleslavi se postupně dostávali k větším příležitostem. Po špatné komunikaci v liberecké obraně skákal míč ve vápně před prázdnou brankou, Hybš si nakonec poradil a odvrátil na roh. Slovan nadále bojoval a snažil se skórovat. Pár centimetrů chybělo střídajícímu Oršulovi čtyři minuty před koncem základní hrací doby, aby proměnil centr Ševčíka.

Slovan musel čekat na gól velmi dlouho, ale nakonec se dočkal. V 87. minutě chyboval Šeda, vyskočil mu prudký centr Koscelníka a Filip Oršula nekompromisně poslal míč do branky. Slovan si závěr zkušeně pohlídal a připsal si do tabulky tři body.

Ohlasy trenérů

Miroslav Holeňák (FC Slovan Liberec): Utkání se hodnotí dobře, vyhráli jsme. Bylo to zasloužené vítězství, šli jsme za ním od první minuty. Hráli jsme hodně ofenzivní fotbal. Týmu jsme slíbili, že vyhrajeme a jsem rád, že hráči plnili úkoly a snažili se až do poslední minuty zápas strhnout na naší stranu. Zažil jsem spoustu podobných utkání, které jsme prohráli. Štěstí se tentokrát ale spravedlivě přiklonilo na naší stranu. Zasloužili jsme si vyhrát.

Jozef Weber (FK Mladá Boleslav): Domácím patří pochvala za vynikající výkon. Zasloužené vítězství. Jen zásluhou brankáře, obou stoperů a Hubínka jsme drželi dlouho nadějný stav. Nakonec jsme dostali branku a z pohledu statistik a herního obrazu bylo vítězství Liberce absolutně zasloužené.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
KB Design Avej Vending
Mediální partneři
Liberecká drbna rtm plus