FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Plzeň 3:2
Menu Další Zavřít Zavřít
13.08.2018

Juniorka přehrála Plzeň! Dvakrát se prosadil Voltr, hrál Hybš

Redakce
Liberec - Atraktivní duel, pět gólů, ligoví hráči v akci. Čtvrté kolo Juniorské ligy zavedlo do Liberce Plzeň a diváci se rozhodně nenudili. Naše mužstvo dokázalo po Dvougólové první půli uhájit vedení a ze souboje si nakonec odnáší tři, zasloužené body.
4.kolo, pondělí 13.8.2018, 13:00
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
3:2
(2:0)
FC Viktoria PlzeňFC Viktoria Plzeň
FC Slovan Liberec: Nguyen – Köstl, Prokš, Ulbrich (69. Lehocký), Voltr, Vrabec „K“, Baláž (81. Drahoš), Vukliševič, Michal (75. Lábek), Oscar Dorley (46. Petr), Gembický (58. Hybš)
FC Viktoria Plzeň: Novák – Havel, Hranáč, Pek Jan (56. Pihrt), Ekpai, Bucha, Řezníček, Svoboda (78. Arzberger), Kovařík, Pavlík „K“, Pek Ondřej
Branky: 3. Voltr, 44. Voltr, 70. Petr – 62. Řezníček, 75. Vukliševič (vlastní). Rozhodčí: Matějček – Kříž, Vít. Diváci: 102.

Reportáž

Slovan už snad ani lépe do utkání vstoupit nemohl. Zatímco se diváci na Městském stadionu ještě rozkoukávali, Radek Voltr se vůbec nepáral se vzniklou šancí a po třech minutách nechytatelnou petelicí zprava ke vzdálenější tyči nedal gólmanu Tomáši Novákovi šanci. Převaha našeho mužstva trvala do patnácté minuty, ale žádné větší nebezpečí pro Viktoriány nenastalo, ba naopak.

Úspěšnější následně byli v předfinální fázi hosté. Ve 33. minutě předvedli zajímavou kombinaci, která s trochou štěstí mohla vést k zakončení, nicméně sérii přihrávek v nebezpečné vzdálenosti branky chyběla přesnost. A jako kdyby měl přijít trest. Obrovskou chybu v rozehrávce Plzeňských potrestal svým druhým gólem v zápase Radek Voltr.

Západočeši se ale nevzdávali a zkraje druhé půle měli na kopačkách rychlou odpověď. Ve 49. minutě nedokázala liberecká defenziva pokrýt na levé straně působícího Václava Svobodu a jeho následný centr s notnou dávkou štěstěny odvrátil gólman Filip Ngyuen s pomocí obránce Daniela Köstla, jehož trefila rána dorážka jednoho z Plzeňských útočících hráčů z bezprostřední blízkosti.

Fanoušky Slovanu mohl potěšit návrat na trávník v podání Matěje Hybše, což už takovou radost nepřineslo, byla rána Jakuba Řezníčka zpoza vápna, která doplachtila až za libereckého gólmana. Viktoria během druhé půle řádně ožila a byla obzvlášť v pasáži po první vstřelené brance o dost aktivnější. V 65. minutě zkoušel štěstí patičkou uvnitř šestnáctky Milan Havel, leč pokusu scházela větší razance a koneckonců i přesnost, Nguyen zůstal pozorný a míč poklidně schoval do náruče.

Při chuti byl po předchozím úspěchu Řezníček, který zkoušel překvapit brankáře domácích bombou zpoza vápna, míč ale zakroutil pouze nad břevno. Viktoriánům optická převaha úspěch nepřinesla, z rychlého kontru se dostal do šance střídající Petr Petr a ranou k levé tyči z pravé strany obstřelil Nováka.

Slovan gól povzbudil, v další šanci se, opět po rychlém brejku, zjevil Voltr. Útok na hattrick však nevyšel, liberecký útočník z hranice šestnáctky mířil jen do připraveného gólmana, kterého pak v rychlosti sprintu povalil na zem.

Plzeň se však dostala brzy na dostřel. Nepříliš razantní střelu z trestného kopu mohl odkopnout Damjan Vukliševič, ale míč jen tečoval a Nguyen nestihl na letící balon zareagovat. S přibývajícím časem se hosté nadechli k závěrečnému tlaku, Kovařík poslal prudký pas z levé strany vápna na před bránou stojícího Ekpaie. Ten stihl míč poslat směrem na Ngyuena, ale přestřelil. Slovan tak uhájil své těžce vybojované vítězství a oslavoval druhou výhru v řadě.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Petr Papoušek (FC Slovan Liberec): „První poločas byl vyrovnaný s minimem šancí na obou stranách. Vytěžili jsme z minima maximum a dostali se do vedení 2:0. Ve druhé půli nás soupeř dostal pod tlak, snížil na 2:1, ale po jeho chybě jsme odskočili znovu na rozdíl dvou branek. Poté jsme po standardní situaci inkasovali na 3:2, nicméně naštěstí jsme o vítězství nepřišli. Cenné a důležité vítězství nad kvalitním soupeřem."


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
NET-SYSTEM Banua
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Hattrick