FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Příbram - FCSL 2:2
Menu Další Zavřít Zavřít
20.08.2018

Juniorka v Příbrami po divokém úvodu druhé půle remizovala 2:2

Redakce
Příbram - První půle bez branek, pak čtyři góly během jedenácti minut. Tak by se dal shrnout průběh utkání 5. kola Juniorské ligy, v němž Slovan zavítal na hřiště Příbrami. Nakonec si ze středních Čech přivezli naši hráči remízu 2:2.
5.kolo, pondělí 20.8.2018, 13:00
FK Viagem Příbram FK Viagem Příbram
2:2
(0:0)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
FK Viagem Příbram: Kočí – Petrlík, Průcha, Lukavský, Pecka (61. Zemánek), Keita, Šíma (46. Mezera), Čížek (88. A. Matoušek), Jandera (88. Vokurka), Kodr (C), Antwi.
FC Slovan Liberec: Hnízdil – Köstl (27. Michal), Prokš, Ulbrich, Fukala, Voltr, Vrabec (C) (90. Vébr), Petr (73. Drahoš), Hybš, Kačaraba, Gembický (84. Kazda).
Branky: 54. Lukavský, 58. Čížek - 48. a 59. Voltr. Rozhodčí: Houdek – Kotalík, Szikszay. ŽK: 23. Keita, 28. Petrlík, 47. Průcha, 65. Kodr, 78. Antwi - 35. Hybš.

Reportáž

Také tentokrát doplnili juniorku někteří hráči z A-týmu, jako například Radek Voltr, Matěj Hybš nebo Taras Kačaraba. I díky nim si v úvodu Slovan počínal mírně aktivněji, převahu však nedokázali naši mladíci přetavit v zajímavější příležitost. Ani domácím se dlouho nedařilo ohrozit Hnízdila, první půle tak pomalu ubíhala bez výraznějšího vzrušení na jedné či druhé straně.

Postupem času převzali otěže především domácí, kteří zahrozili po půlhodině ze standardní situace, ani po ní však nemusel liberecký brankář zasahovat. Slovan číhal na brejky, po nichž vyrážel vpřed, ale také toto snažení se ukazovalo jako marné. Po poločase tak na světelném ukazateli svítilo skóre 0:0, přičemž stejná hodnota v tu platila také o počtu domácích střel na branku.

Zato po změně stran se obraz hry změnil. Hned ve třetí minutě druhého poločasu se po autovém vhazování dostal k zakončení Radek Voltr, který propálil Kočího a otevřel gólový účet utkání. Vedení vydrželo našemu týmu pouhých sedm minut, než se ke střele propracoval Jakub Lukavský a přesnou ranou srovnal.

A to nebylo vše, v 58. minutě už dokonce Příbram vedla zásluhou povedené trefy Miroslav Čížek. Bláznivou jedenáctiminutovku dokonal vzápětí Radek Voltr, jenž se prosadil krátce po rozehrávce a druhou trefou v utkání srovnal na 2:2, čímž se zároveň svou čtvrtou brankou v soutěži dotáhl na čelo tabulky střelců.

Jako by si během zmíněných minut oba celky vyčerpaly střelný prach, hra se oproti úvodu druhé půle postupně sklidnila. Oba celky si dělaly zálusk na tři body, ani jeden z gólmanů už ovšem nehodlal inkasovat. I přes několik slibných příležitostí už zápas další zásah nepřinesl, Slovan tak na hřišti Příbrami remizoval 2:2.

Ohlasy trenérů

Petr Papoušek (FC Slovan Liberec): V první půli jsme hráli dobře a soupeře jsme k ničemu nepustili. Sami jsme měli dostatek příležitostí hlavně z křídelního prostoru, tyto akce jsme však řešili špatně. Po změně stran jsme se dostali do vedení, soupeř rychle ze dvou autů otočil na 2:1. Naštěstí jsme vzápětí vyrovnali a nakonec remizovali 2:2. Je jen škoda, že jsme nevyužili některou z dalších šancí, které jsme ve zbytku zápasu měli.

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pepsi ITADECO
Mediální partneři
rtm plus Český rozhlas Liberec