FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Plzeň - FCSL 0:3
Menu Další Zavřít Zavřít
02.11.2018

Tři góly a tři body. Juniorka si veze cennou výhru z Plzně

Redakce
Plzeň - Netradičně již v pátek se naše juniorka vydala do Plzně k 14. kolu Juniorské ligy. V souboji s pátým týmem tabulky si počínala velmi dobře a nakonec zvítězila 3:0, čímž se minimálně do neděle posunula na druhou příčku.
14.kolo, pátek 2.11.2018, 13:00
FC Viktoria Plzeň FC Viktoria Plzeň
0:3
(0:2)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
FC Viktoria Plzeň: Sváček – Hranáč, Strmiska, Pihrt, Pačinda (86. Patrovský), Bucha (71. Vrba), Svoboda, Pavlík (C), Provod (71. Řezáč), O. Pek, Arzberger (56. Petr).
FC Slovan Liberec: Vliegen – Kostl, Prokš (C), Ulbrich, Lábek, Lehoczki, Nešický (56. Blažek), Petr (89. Žižka), Kazda (86. Pokorný), Vukliševič, Gembický (80. Drahoš).
Branky: 23. Ulbrich, 45. Nešický (pen.), 65. Ulbrich. Rozhodčí: Berka – Mokrusch, Vlasjuk. ŽK: bez karet.

Reportáž

V samotném úvodu se o ofenzivní snažení postarala především Plzeň, která si však připravila pouze náznaky šancí a k většímu ohrožení Vliegenovy branky se nedostala. Zato po čtvrthodině hry začali postupně přebírat otěže naši mladíci a brzy se také dostali do vedení.

Do pokutového území Západočechů přilétl z pravé strany přízemní centr, který se po odrazu dostal k Tomovi Ulbrichovi a ten ve skluzu usměrnil balon k tyči. Po necelé půlhodině mohlo být srovnáno, když jeden z domácích hráčů pálil zpoza velkého vápna, ale Vliegen si poradil a ránu zneškodnil.

Namísto toho se Slovan dostal v závěru prvního poločasu už do dvoubrankového vedení. Po faulu ve vápně byl nařízen pokutový kop, k němuž se postavil Aleš Nešický a tvrdou ranou k tyči nedal brankáři Sváčkovi šanci zasáhnout. Do kabin tak naši junioři odcházeli mnohem spokojenější.

Po změně stran se domácí tým prezentoval aktivně a snažil se s průběhem utkání něco udělat, ale tým trenérů Papouška a Myslivce dobře napadal a nepouštěl tak Plzeň do příležitostí. Po jednom z brejků dokonce následoval rohový kop, na jehož konci se proti jedovaté ráně musel zaskvět brankář Viktorie, jenž usměrnil balon do zámezí.

O minutu později už však opět kapituloval. Na konci rychlého přečíslení se zcela osamocen před brankářem objevil Tom Ulbrich, který nedal brankáři Sváčkovi sebemenší šanci zasáhnout a přehodil ho pohotovým lobem. S tříbrankovým vedením už neměl Slovan kam spěchat, soustředil se tak především na pozornou defenzivu.

Tempo hry poněkud opadlo a zdálo se, že se utkání pouze dohrává. I díky tomu se již na skóre nic nezměnilo a Slovan si tak ze západu Čech přivezl cennou výhru 3:0.

Ohlasy trenérů

Petr Papoušek (FC Slovan Liberec): Musím pochválit dobrý a poctivý výkon celého mužstva. Dobře jsme bránili a kromě tří branek jsme měli další příležitosti ke skórování, které jsme však špatně vyřešili. S naším výkonem a samozřejmě také s výhrou jsme velmi spokojeni.

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
ZOO Liberec DPMLJ
Mediální partneři
Beat radio Hitrádio Contact