FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Plzeň 1:2
Menu Další Zavřít Zavřít
19.07.2019

Slovan se snažil proti Plzni vybojovat alespoň bod, ale dokázal pouze korigovat výsledek na 1:2

Šimon Knopp
Liberec - Slovan ve druhém kole FORTUNA:LIGY narazil na neoblíbeného soupeře, Viktorii Plzeň. Oba týmy v prvním kole svedly těžké zápasy, protože musely otáčet nepřiznivé skóre a oběma se to nakonec podařilo. Plzeň U Nisy neprohrála již 12 let, i proto měl Slovan velkou motivaci zvítězit. Ve druhém poločase ale dvakrát kapituloval a nedokázal využít šance. V závěru již pouze výsledné skóre upravil Musa, když snížil na 1:2.
2.kolo, pátek 19.7.2019, 18:30
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
1:2
(0:0)
FC Viktoria PlzeňFC Viktoria Plzeň
FC Slovan Liberec:

Nguyen – Mikula, Kačaraba, Karafiát, Hybš – Breite (C), Oscar (73. Nešický) - Pešek (55. Koscelník), Mara, Potočný - Pázler (59. Musa)

Náhradníci: Knobloch – Chaluš, Koscelník, Dordić, Nešický, Musa, Kuchta

FC Viktoria Plzeň:

Hruška - Řezník (10. Havel), Pernica, Brabec, Hloušek - Hrošovský (C), Kalvach - Kayamba, Čermák (86. Mihálik), Kopic - Krmenčík (81. Chorý)

Náhradníci: Kozáčik - Hejda, Havel, Janošek, Kovařík, Mihálik, Chorý

Branky: 80. Musa - 57. Pernica, 71. Kopic

Žluté karty: 16. Pešek, 75. Breite - 17. Kalvach, 52. Krmenčík

Rozhodčí: Franěk - Koval, Dobrovolný


Diváci: 5142

Reportáž

Slovan začal o něco aktivněji a připsal si i první střelu, Karafiát napřáhl z úctyhodné vzdálenosti, ale branku netrefil. V 8. minutě byl po rozehrávce přímého kopu u střely stejný muž, avšak i tentokrát balón proplachtil mimo. V 16. minutě se ošklivě srazili Pešek a Brabec, naštěstí oba hráči mohli po ošetření pokračovat v zápase. Nebezpečně útočil po levé straně Kopic, který se dostal přes Mikulu, následnou přihrávku do vápna nedokázal využít Čermák.

Ve 30. minutě poprvé na bránu vystřelil Kopic, jeho pokus z otočky postrádal potřebnou razanci a Nguyen bez problémů kryl. Do slibné příležtosti se dostával po přihrávce do běhu Mara, ale ve finální fázi upadl a z celé akce nic nebylo. O chvíli později se skvěle uvolnil Pázler a postupoval sám na Hrušku, ovšem balón se mu zamotal mezi nohama a celá šance skončila nepříliš povedenou střelou do středu brány. Zbytek první půle velkou příležitost nenabídl a hráči odcházeli do kabin za stavu 0:0.

Druhý poločas aktivněji začal Slovan, po pravé straně se uvolnil Pešek. Zkoušel přízemní nahrávku a poté i střelu, ani jedno z řešení nepřineslo nebezpečí pro plzeňskou branku. Následně se neohroženě dopředu vydal Karafiát, přihrávka pro něj do běhu byla dlouhá, přesto liberecký stoper vystrašil Hrušku, protože těsně před ním ještě šťouchl do míče. Následně přišla pro domácí "studená sprcha", v 58. minutě přišel centr od Havla a Luděk Pernica jemně tečoval hlavičkou míč za Nguyenova záda, stav utkání 0:1.

Slovan se snažil na úvodní trefu zápasu odpovědět, Koscelník ve vápně nahrával Musovi, který balón lehce protečoval, Hruška byl připraven. Druhou velkou příležitost měl Mara po skvělé nahrávce Musy, postupoval s Potočným sám na Hrušku. Celou akci se rozhodl vzít na sebe, zasekl a střílel z vápna na zadní tyč, bohužel byl zblokován bránícím hráčem. V 71. minutě znovu udeřila Plzeň, po rohovém kopu se dostal míč k Janu Kopicovi, ten neváhal a obloučkem poslal míč za Nguyenova záda, 0:2

Přeci jenom se mohl radovat i Liberec, po standardní situaci a centru Nešického se nekompromisně hlavičkou prosadil Petar Musa a snižil na 1:2. Slovan se snažil ještě v závěru přinejmenším vybojovat bod za remízu, ale Plzeň si dokázala stav zkušeně pohlídat.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Pavel Vrba (FC Viktoria Plzeň):

Podle mého názoru velmi těžké utkání, Liberec byl silný v osobních soubojích, hrál velice vysoko. Samozřejmě to je v Liberci těžké a pro nás zde uhrát tři body je skvělý výsledek.

Pavel Hoftych (FC Slovan Liberec):

Věděli jsme, že Plzeň nepřevýšíme kvalitou jeden na jednoho. Chtěli jsme být aktivní a dobře dostupovat, ale v prvním poločase se nám to příliš nedařilo, až na začátek utkání. Velkou šanci měl Pázler, ale špatně si převzal míč. Ve druhé půli bych řekl, že to na šance bylo pro nás, ale Plzeň dala dvě branky, jednu krásnou hlavičkou Pernica a poté obstřelení Kopicem. Mrzí mě únik Mary, který z mého pohledu měl řešit situaci přihrávkou na volného Potočného. Myslím si, že pokud chcete přehrát Plzeň, tak musíte být po získaných balónech kvalitnější.

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
ZOO Liberec Ricoh
Mediální partneři
Rengl Hitrádio Contact