FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Karviná - FCSL 0:1
Menu Další Zavřít Zavřít
18.08.2019

Slovan dohrával zápas proti Karviné v devíti, přesto odváží všechny tři body za vítězství 1:0

Šimon Knopp
Karviná/Liberec - V šestém kole FORTUNA:LIGY na sebe narazily dva týmy zespodu tabulky. Slovan si dokázal vypracovat první gólovou příležitost, kterou proměnil Pešek. Ovšem zápas to byl dramatický až do konce, protože po vyloučení Oscara (v 68. minutě) a následně i Mary (v nastavení), Slovan dohrával pouze v devíti. I díky několika skvělým zákrokům Nguyena výsledek ubránil a odvezl si důležité tři body za výhru 1:0!
6.kolo, neděle 18.8.2019, 17:00
MFK Karviná MFK Karviná
0:1
(0:1)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
MFK Karviná: Pastornický - Krivák, Kouřil, Rundić (C), Ndefe - Smrž, Hanousek (46. Janečka) - Putyera (46. Guba), Lingr (74. Bukata), Ba Loua - Petráň

Náhradníci: Hrdlička, Bukata, Čonka, Guba, Janečka, Stropek, Vukadinovič

FC Slovan Liberec: Nguyen - Mikula, Kačaraba, Mara, Hybš - Karafiát, Oscar - Pešek (83. Malinský), Breite (C), Potočný (90+6.Chaluš) - Kuchta (78. Musa)

Náhradníci: Knobloch - Chaluš, Koscelník, Alibekov, Djordić, Malinský, Musa

Branky: 18. Pešek

Žluté karty: 16. Rundić, 59. Janečka - 19. Oscar, 39. Mikula, 76. Nguyen

Červené karty: 68. Oscar, 90+3. Mara

Rozhodčí: Adámková - Mokrusch, Hájek


Diváci: 2960

Reportáž

Slovan začal utkání opatrně a snažil se útoky rozehrávat pomocí dlouhých nákopů až od obránců, často ovšem chyběla potřebná přesnost. Do jednoho z prvních útoků se Karviná dostala až ve 13. minutě, Ba Loua pláchl po křídle, ale následně mu byl odpískán ofsajd. V 18. minutě přišel pěkný moment Slovanu, Kuchta z pravého křídla odcentroval, ve vápně čekal Oscar, který ještě sklepl na Jakuba Peška, ten rychle zareagoval a míč poslal mezi nohama brankáře Pastornického. O pár minutek později mohl být rozdíl ve skóre ještě výraznější po centru se dral k hlavičce Kačaraba a jen těsně nedosáhl.

Poté se probudila i Karviná, nadvakrát v rozmezí pěti minut zblokoval nebezpečné střely Mikula. Ve 26. minutě se už svěřenci trenéra Straky dočkali první střely na branku, Nguyen dokázal pouze vyrazit, naštěstí mu vypomohla liberecké obrana. Ve 34. minutě se ukázal Nguyen. Ba Loua poslal přízemní centr, který prošel vápnem, z puntíku střílel Hanousek, ale liberecký gólman se skvěle přesunul a konečky prstů vyrazil. Na druhé straně promarnil velmi slibnou příležitost Breite, po nahrávce Kuchty zakončoval před vyběhnutým Pastornickým, bohužel bránu netrefil.

Do druhého poločasu si František Straka připravil hned dvě změny. Ale jako první zahrozil Slovan, dlouhé autové vhazování se po teči dostalo k Peškovi, záložník hlavičkou branku jen těsně netrefil. Emoce přišly v 59. minutě, Nguyena naprosto nesmyslně srazil Janečka, karvinský hráč dostal žlutou kartu a liberecký gólman musel být ošetřován. V 68. minutě nastal důležitý moment zápasu, protože druhou žlutou kartu obdržel Oscar a musel odejít do kabin. Tím pádem Karviná dohrávala zápas pouze proti 10 mužům na hřišti.

V 78. minutě se odhodlal ke střele zpoza vápna střídající Bukata a libereckým fanouškům přítomným na hřišti asi zatrnulo, protože rána orazítkovala břevno. V 90. minutě byl faulován Mikula, přesto následoval roh Karviné. Z něho přišla velká šance Smrže, Nguyen skvěle zareagoval a míč vyrazil. V 90+3. minutě utíkal na brankáře sám Ba Loua, Mara ho zezadu stáhl a vyfasoval již druhou červenou kartu zápasu, Slovan dohrával zbytek dlouhého nastavení v devíti. Nakonec se hráči Liberce mohli radovat ze všech tří bodů, těsný výsledek 0:1 ubránili.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

František Straka (MFK Karviná): "Bylo to hodně nervózní a nevím proč. Asi jsme si všichni uvědomovali, že máme před sebou velice těžký a náročný zápas. To asi všem svazovalo nohy, neumím si to vysvětlit... Měli jsme tam opravdu problémy, nedokázali jsme se dostat do hry, nepodrželi jsme balón, kvalitativně jsme nebyli na takové úrovni jako Liberec. Byl to špatný výkon, nedá se nic dělat. Na druhou stranu, i když se nehraje dobrý zápas, tak jsme měli šance na korigování výsledku. Spíš mě mrzí to, jakým způsobem nakládáme se šancemi. Nadřeme se na ně a pak je lehkomyslně zahazujeme."

Pavel Hoftych (FC Slovan Liberec): "Viděli jsme hodně emotivní zápas. Byli jsme připraveni na válku a musím poděkovat hráčům, kteří se vydali ze všech sil a odvedli absolutní maximum. Snažili jsme se i hrát tak, abychom dobře kombinovali a drželi míč, alespoň do té doby, co jsme byli v jedenácti. První poločas se nám povedly některé výborné brejkové situace, jednu jsme zakončili brankou. Soupeř měl samozřejmě také svoje šance, domácí jsou známí tím, že hrají na hranici agresivity. Filip Nguyen nás dneska výrazně podržel, ale zároveň my jsme neproměnili šance, které jsme měli na zvýšení náskoku. Druhý poločas, po vyloučení Oscara, to bylo samozřejmě o tom, že létal do naší šestnáctky jeden centr za druhým. Jsme velmi rádi, že jsme vyhráli 1:0."


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Knorr-Bremse FITING SERVIS
Mediální partneři
Hattrick Český rozhlas Liberec