FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Ostrava 2:1
Menu Další Zavřít Zavřít
27.06.2020

Slovan má jisté páté místo, po gólech Peška a Mary jsme porazili Ostravu 2:1

Ondřej Marko
Liberec - Po dvou týdnech se spolu opět střetl Baník Ostrava a Slovan Liberec. Ve třetím kole nadstavby jsme v obou poločasech měli převahu, nicméně góly padaly až ve druhé části. Nejdříve se prosadil Jakub Pešek, poté Kamso Mara. I přes nařízenou penaltu v šesté minutě nastavení jsme zvítězili 2:1 a máme jisté páté místo.
N3, sobota 27.6.2020, 20:00, U Nisy
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
2:1
(0:0)
FC Baník OstravaFC Baník Ostrava
FC Slovan Liberec: Knobloch – Mikula, Karafiát, Kacharaba, Koscelník (90+3. Dvořák) – Mara, Hromada – Zeman (90+3. Černický) , Beran (80. Michal), Pešek (80. Fukala) – Kuchta (72. Rondić)

Náhradníci: Nguyen – Dvořák, Rondić, Fukala, Michal, Černický, Mashike

FC Baník Ostrava: Laštůvka – Jánoš, Stronati, Procházka, Svozil (63. Kaloč), Fleišman – Reiter (63. Buchta), Jirásek, Lalkovič (46. Azevedo), Potočný (75. Drozd) – Šašinka (46. Smola)

Náhradníci: Budinský – Azevedo, Smola, Drozd, Buchta, Pokorný, Kaloč

Rozhodčí: Proske – Hrabovský, Dresler

Žluté karty: 19. Koscelník, 20. Lalkovič, 54. Kuchta, 59. Potočný, 83. Smola

Branky: 76. Pešek, 85. Mara, 90+6. Stronati
Diváci: 2488


Reportáž

Zápas měl již od začátku poměrně rychlé tempo hry, nicméně bez větších šancí. V 10. minutě se míč dostal do vápna hostí, propadl až ke Kuchtovi, který v souboji upadl. Jednoznačně největší šance Slovanu nastala v 11. minutě po přímém kopu Zemana, kdy ostravský gólman hrudí vyrazil Koscelníkův pokus. Jan Kuchta poté odraženým balónem z bezprostřední blízkosti trefil pouze Laštůvkovu nohu.

Další velkou šancí byl náběh Kuchty po levé straně vápna a jeho následná přihrávka od brankové čáry. Nabíhající Pešek se nicméně ke střele nedostal. Ke střele se po kombinaci Mary a Berana dostal uvolněný Martin Koscelník, jeho pokus zpoza hranice vápna bránu neohrozil. Obrovskou šanci měl opět Jan Kuchta, kdy po přihrávce Berana do vápna pokračoval sám na vybíhajícího gólmana. Těsně před ním zvolil střelu lobem, ale zásluhou Laštůvky trefil pouze břevno.

Hlavním aktérem byl opět Jan Kuchta, když ve 42. minutě obral obránce Svozila o míč. Dostal se kolem Stronatiho až před hranici vápna a vystřelil k pravé tyči Ostravské svatyně. Laštůvka jeho střelu ale opět odvrátil.

Druhé dějství dnešního utkání patřilo spíše Slovanu, jmenovitě se do střelecké pozice dostal Jakub Pešek. Po krátké přihrávce ve vápně vystřelil z pravé strany, jeho pokus ale mířil příliš doleva a minul bránu. Po chybě hostujícího obránce se v blízkosti brankové čáry dostal k míči Zeman. Jeho centr ale ke spoluhráčům nedoputoval, postaral se o něj hlavou Stronati.

V 70. minutě kopal Slovan z poměrně nebezpečné vzdálenosti přímý kop. Ujal se ho Ondřej Karafiát, byl ale vychytán brankářem Laštůvkou. V 76. minutě vybojoval Mikula míč, který skončil u Jakuba Peška a ten silnou pozemní střelou ze střední vzdálenosti umístěnou k levé tyči vstřelil první branku dnešního utkání.

Přímý kop rozehraný Martinem Zemanem propadl až na zadní tyč, kde číhal Kamso Mara, který nekompromisně zavěsil do pravého dolního rohu. Brankář Laštůvka byl bez šance a Mara tedy zvýšil skóre na 2:0. V šesté minutě nastavení byla po přezkoumání videa nařízena penalta, kterou proměnil Patrizio Stronati. Na celkovém výsledku to ale nic nezměnilo, Slovan zvítězil 2:1 a má jistou pátou příčku.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Pavel Medynský (FC Slovan Liberec): Do dnešního zápasu přijela Ostrava se stejnou taktikou jako před dvěma týdny. Hodně si přihrávají balón vzadu, který se pak snaží dostat za naší obranu. Na to jsme byli velmi dobře připravení. I v minulém utkání jsme měli ve druhém poločase tři čtyři šance, kdy jsme mohli vstřelit branku, ale nepovedlo se nám to. Tím větší radost máme dneska, protože jsme dnes góly dali, myslím si, že zaslouženě. I podle šancí bylo vítězství zasloužené, i hodnocení trenéra soupeře bylo stejné: byli jsme lepším týmem.

Luboš Kozel (FC Baník Ostrava): Dneska byla naše hra podobná jako před čtrnácti dny, kdy jsme naštěstí uhráli remízu. Průběh byl podobný, v zápase jsme tahali za kratší konec, výkon je pro mě dneska zklamání. Kalkulovali jsme i trochu s náročným programem domácích. Byli jsme to my, kdo dneska tahal nohy a kdo byl ve všem slabší a pomalejší. V soubojích jsme byli horší a i v agresivitě.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Recovera Penzion Eva
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Liberecká drbna