FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Opava - FCSL 0:2
Menu Další Zavřít Zavřít
21.04.2021

Slovan přehrál Opavu 2:0, trefili se Rondić a Sadílek

Šimon Knopp
Liberec/Opava - Liberečtí se představili ve 28. kole FORTUNA:LIGY venku proti Opavě. S posledním celkem tabulky si dokázali poradit rozdílem dvou branek. Gólový účet otevřel Rondić po skvělé nahrávce Sadílka, u druhé branky si tito hráči role vyměnili. Slovanu se podařilo prolomit nepříznivou sérii a po přesvědčivém výkonu si odváží z Opavy tři body!
28.kolo, středa 21.4.2021, 15:00
Slezský FC Opava Slezský FC Opava
0:2
(0:2)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
Slezský FC Opava:

Digaňa – Hrabina, Hnaníček (C), Didiba – Kulhánek – Harazim (68. Mondek), Nešický (81. Večerka), Lukáš Holík (57. Řezníček), Kania (57. Helešic) – Smola, Rataj (57. Dedič)

Náhradníci: Lasák - Večerka, Řezníček, Schaffartzik, Mondek, Dedič, Helešic

FC Slovan Liberec:

Knobloch – Fukala, Jugas, Chaluš, Mikula (C) - Mara, Sadílek, Karafiát (71. Faško) - Koscelník (77. Nečas), Rondić (71. Matoušek), Pešek (83. Michal)

Náhradníci: Nguyen – Michal, Nečas, Faško, Cancola, Matoušek, Diamé

Branky: 23. Rondić, 38. Sadílek

Žluté karty: 9. Rataj, 13. Hnaníček, 18. Hrabina, 37. Didiba, 49. Kulhánek, 84. Dědič, 85. Kováč (trenér) - 23. Rondić, 36. Pešek, 86. Mikula

Rozhodčí: Dubravský – Mokrusch, Hrabovský


Reportáž

Slovan začal aktivně, Pešek napadáním vybojoval balón, ve vápně udělal zasekávačku a vystřelil. Opavský gólman mohl zůstat v klidu, pokus libereckého křídla se mezi tři tyče nevešel. V osmé minutě měli obrovskou šanci domácí, Rataj utekl naší obraně a postupoval sám na Knoblocha. Ovšem na poslední chvíli si míč příliš předkopl a našeho brankáře ve skluzu pouze fauloval. Po volném přímém kopu si nejlépe v souboji vedl Rondić, ale hlavičkou pouze přestřelil. I v dalších minutách měl Liberec navrch, ve 20. minutě zpoza vápna napřáhl Karafiát a trefil tyč soupeřovi branky.

Tlak Slovanu zúročil ve 23. minutě Imad Rondić. Digaňa vyběhl proti Sadílkovi, který stihl míč odcentrovat na volného Rondiće. Bosenský útočník se hlavou nemýlil a otevřel skóre zápasu. Po zakončení Koscelníka ve vápně mohl být rozdíl ve skóre vyšší, ovšem jeho tečovaný pokus o pár centimetrů minul levou tyč. Opavě se směrem do útoku nedařilo a v 38. minutě podruhé inkasovala. Znovu u toho byl Rondić, který tentokrát skvěle naservíroval balón Michalu Sadílkovi. Liberecký záložník už měl práci jednoduchou a dorážkou do prázdné brány vstřelil druhý gól.

Druhou půli aktivněji zahájili domácí, avšak jako první nebezpečně zakončoval Rondić. Nechal si skočit míč a těsně za půlkruhem se střelou z dálky snažil překvapit vyběhnutého Digaňu, bránu těsně netrefil. Následovala další akce, krásný centr Koscelníka si zpracoval aktivní Rondić a nastřelil břevno. Na druhé straně se do šance dostal střídající Řezníček, po centru a navíc z úhlu nedokázal zakončit ideálně a Knobloch pokus na přední tyč vyrazil na roh.

Opava jen těžko hledala skulinky v naší obraně a směrem dopředu se spíše trápila. Slovan po střídáních trochu polevil v útočném snažení, přesto aktivním presinkem dělal domácím problémy při rozehrávce. V závěrečných dvaceti minutách příliš šancí k vidění nebylo. Slovan si svoje dvoubrankové vedení v klidu pohlídal a do tabulky si připsal tři body.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Alois Skácel (trenér Slezského FC Opava): „Kdybychom vyhráli, měli bychom ještě nějaké šance hrát o záchranu, ale takhle se to hodně zkomplikovalo. Bohužel jsme byli ve hře jen prvních 23 minut do doby, než jsme dostali branku. Hned v úvodu šel Rataj sám na branku, ale bohužel neproměnil. Vlastně ani nevystřelil a dostal žlutou kartu. Tam se to asi lámalo. Od 23. minuty byl soupeř lepší a přehrával nás. V druhém poločase se ukázala zkušenost Liberce i to, že je kvalitou jinde než my. Kluci jsou psychicky tak rozbití, že už neměli na to, aby utkání zvrátili. Soupeř ještě nastřelil tyčku i břevno, jeho vítězství blyo naprosto zasloužené.“

Pavel Hoftych (FC Slovan Liberec): „Dneska jsme potřebovali bodovat. Věděli jsme, že to je zápas, ve kterém hrajeme o to, zda se udržíme ve vršku nebo ne. Začali jsme slušně, dobře jsme běhali, ale udělali jsme dvě chyby. U jedné nás podržel Knobloch. Postupem jsme přebrali nebezpečnost v ofenzivních činnostech. Dali jsme branky díky Rondićovi a Sadílkovi. Ve druhé půli jsme chtěli být aktivní a zvýšit náskok. Měli jsme šance a mohli jsme zápas úplně rozhodnout. Domácí ale bojovali, měli tam nepříjemné nákopy na Smolu s Dědičem... Vyhráli jsme, hráči odvedli slušný výkon a jsme rádi, že vezeme z Opavy tři body. “


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Banua ITADECO
Mediální partneři
Rengl Radio Blaník Liberec