FC Slovan Liberec | Další mladá akvizice, do Slovanu přichází Benjamin Nyarko
Menu Další Zavřít Zavřít
03.07.2024

Další mladá akvizice, do Slovanu přichází Benjamin Nyarko

Šimon Knopp
Liberec - Po Michalovi Hlavatém a Martinu Rýzekovi hlásí Slovan v tomto týdnu již třetí posilu. Liberecký tým doplní dvacetiletý ofenzivní hráč Benjamin Nyarko, který přichází z rakouského Lafnitzu a pod Ještědem podepsal smlouvu na čtyři roky. „Když jsem se poprvé o možnosti přestupu dozvěděl, říkal jsem si, že to je sen. Je to tu skvělé," sdílí první pocity po přesunu mladík z Ghany.

Benjamin Nyarko

Benjamin Nyarko je dvacetiletý ofenzivní hráč, který může nastupovat na pozici útočníka či křídla. Podle svých slov se vyznačuje především rychlostí, silou a schopností projít jeden na jednoho. Fotbalové zkušenosti sbíral v rodné Ghaně, Španělsku a naposledy i Rakousku, kde působil v minulé sezoně v týmu SV Lafnitz (druhá nejvyšší rakouská soutěž). Šanci předvést se v libereckém dresu bude mít hned na přípravných zápasech v Rakousku, kam odcestuje společně s A-týmem.

„Myslím si, že být ve Slovanu Liberec je pro mě nejlepší možnost, protože dostanu šanci posunout svoji kariéru, dále se rozvíjet. A odteď od sebe očekávám víc, protože mám okolo sebe tým, který je přátelský a všichni jsou fajn. Je to místo pro rozvoj. Nechovají se jako spoluhráči, ale jako rodina. A kdekoliv, kde je rodina, tam je láska a podpora. Takže je super, že jsem tady," usmíval se ghanský útočník ve svém prvním rozhovoru.

Generální ředitel Jan Nezmar o novém hráči:

„Benjamina jsme sledovali delší období, je to rychlostní typ útočníka, který je zároveň odolný v soubojích a tato typologie nám v týmu scházela. Navíc je pořád velmi mladý a je u něho tudíž předpoklad dalšího rozvoje. Věříme, že u nás zaznamená další progres."

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia AUTO KP Plus
Další partneři
1. jizerskohorská stavební Geoprint
Mediální partneři
Rengl Hattrick