FC Slovan Liberec | Akademie FC Slovan Liberec uspořádala Brankářský den
Menu Další Zavřít Zavřít
04.12.2023

Akademie FC Slovan Liberec uspořádala Brankářský den

Akademie
Liberec - V neděli 3. prosince 2023 navázala Akademie FC Slovan Liberec na Brankářský seminář pro své brankáře a brankářky, který pořádala na jaře letošního roku, a tentokrát uspořádala celodenní Brankářský den, kterého se zúčastnili brankáři kategorií U14-U19, dále B muži a rovněž brankářky A a B týmu žen.

Brankáři a brankářky byli rozdělení do dvou skupin, když vždy jedna skupina využila prostory posilovny, pod vedením kondičního trenéra A týmu mužů Pavla Čvančary. Cílem bylo naučit mladé naděje řádně se aktivovat před tréninkem a zápasem.

Druhá skupina využila i přes dosti krušné zimní podmínky skvěle připravenou umělou trávu U Nisy a pod vedením trenéra brankářů A týmu mužů Marka Čecha a trenérů Akademie FCSL Lumíra Kübela, Miroslava Samoela a Jindřicha Schöllera pilovala v rámci jednotlivých cvičení správné techniky chytání a zákroků, ale i celkové připravenosti brankářů a brankářek na zápasové situace.

V rámci Brankářského dne se konala přednáška a beseda s mentálním koučem Mgr. Miroslavem Nečasem, která byla zaměřená na využívání sportovní psychologie a mentálního koučování jako běžné součástí tréninkového a zápasového procesu, i na to, jakým způsobem může pomoct ke zvyšování výkonnosti.

Šéftrenér brankářské akademie FCSL Lumír Kübel byl s další akcí pro brankáře nadmíru spokojený, nejen díky tomu, jak všech 21 brankářů a brankářek zodpovědně přistupovalo k tréninku, ale i díky tomu, jaká se vytvořila parta, která si dokázala udělat i legrácky mezi sebou a špičkovali se natolik, že třeba brankář U18 Matyáš Ministr zazpíval přede všemi k obědu vánoční songy.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Procentrum CEWE
Mediální partneři
Beat radio rtm plus