FC Slovan Liberec | B-tým v plné přípravě, trenéři vyhlíží úvodní přátelské zápasy
Menu Další Zavřít Zavřít
21.01.2023

B-tým v plné přípravě, trenéři vyhlíží úvodní přátelské zápasy

Redakce
Liberec – Béčko Slovanu rozhodně nelenilo. V novém roce se sešlo už 9. ledna, od té doby pilně trénuje i proto, že kádr čeká na jaře náročný úkol. Uhájit první místo v tabulce. „Připravujeme se v ryze domácích podmínkách, některé hráče i testujeme," říká kouč Josef Petřík.

Béčko se poprvé po zimní pauze potkalo už 9. ledna, od té doby se připravuje v domácích podmínkách. Jako tradičně čeká rezervu celá řada přípravných utkání, to první z nich bude už za necelý týden na hřišti druholigového Varnsdorfu, který vede libereckým fanouškům dobře známý trenér Miroslav Holeňák.

Leden se ovšem nese také ve znamení léčení drobných šrámů. „Momentálně nám stále chybí někteří hráči. Max Kytka je po operaci křížového vazu a má individuální plán, další hráči jako Tadeáš Šolc a Sebastian Kop léčí drobné úrazy. A čekáme také na naše dva africké hráče," komentoval trenér Petřík.

V nadcházejících přípravných zápasech se Slovan střetne třeba se žižkovskou Viktorkou, Teplicemi nebo rivalem z Jablonce. „Trénujeme zatím v počtu okolo dvanácti lidí, některé hráče ještě také testujeme. Odehráli jsme modelové utkání s dorostem po 3x18 minutách, to byl takový náš první test," pokračoval hlavní kouč B-týmu. Jeho svěřenci vyhráli 4:1.

Data přípravných utkání se ovšem stejně jako jejich složení mohou změnit. Ostrou fázi jarní části sezony naše mužstvo zahájí na hřišti rezervy Chrudimi 4. března v 10 hodin a 15 minut. Do soutěže opětovně vstoupí jako lídr skupiny C s tříbodovým náskokem na druhé Hlinsko.

Seznam přípravných utkání B-týmu:

28. ledna (11:00): Varnsdorf – Liberec
4. února (11:00): Jablonec – Liberec (Břízky)
8. února (11:00): Liberec – Viktoria Žižkov (UMT Doubí)
11. února (11:00): Teplice – Liberec
15. února (17:00): Česká Lípa – Liberec
25. února: Zápy – Liberec

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
NET-SYSTEM Bazén Liberec
Mediální partneři
Náš region Liberecká drbna