FC Slovan Liberec | Béčko odstartuje novou sezonu: Prioritní je rozvoj hráčů, ví trenér Harant
Menu Další Zavřít Zavřít
29.07.2023

Béčko odstartuje novou sezonu: Prioritní je rozvoj hráčů, ví trenér Harant

Redakce
Liberec – Řada změn v kádru i realizačním týmu. Béčko Slovanu prolétlo letní přípravou v novém složení, kromě tradičních rotací v kádru došlo i na příchod asistenta trenéra Martin Lillinga a přebrání kádru novým trenérem Jakubem Harantem. Jak vypadá soupiska?

Už 6. srpna (10:15) B-tým odstartuje novou sezonu. Po návratu do ČFL přivítá v prvním kole na Městském stadionu Velvary, generálku proti Neugersdorfu přitom modrobílí zvládli s přehledem. I díky hattrickům Vojtěcha Hadaščoka a Jakuba Hudáka zvítězili 7:1.

Jak vypadá kádr?

„Příprava byla hodně specifická tím, že k nám přešla řada hráčů z končícího ročníku U19. Jsou to kluci, kteří si vykopali v dorostu postup do extraligy, je jich osm až devět," prozrazuje trenér Jakub Harant. „Když se tolik hráčů posunulo, museli jsme samozřejmě udělat i selekci směrem k omlazení kádru a někteří kluci se posunuli do A-týmu už nastálo. Obměna kádru tedy byla dost velká.“

Tým nově posílil Anatolij Semenec, technický střední záložník, jenž působil ve Španělsku a fotbalově vyrostl v Dynamu Kyjev. Jedná se také o angažmá Olafa Koka, útočníka, který naposledy hrál v nizozemském Twente U21. „Vidíme v něm potenciál směrem k áčku, jde o paralelu s příchodem Milana Govaerse, ten půl roku pracoval v B-týmu a pak se posunul do áčka. Rádi bychom stejný progres viděli i tentokrát, ale záleží samozřejmě na hráči," komentuje hlavní trenér.

Naopak Justen Kranthove, David Lawrence Jaja a Daniel Harrison Uchenna v klubu působit dál nebudou. Budoucnost Adamy Diamého, který se vrátil z hostování ve slovenském Humenném, je v řešení. Zatím se také připravuje s naší rezervou.

Realizační tým má, stejně jako v minulé sezoně, přesah do A-týmu, kde bude i nadále v roli asistenta pokračovat právě Jakub Harant. „Do klubu přišel i z tohoto důvodu Martin Lilling, abychom měli silného trenéra u B-týmu, pokud budu muset být s áčkem. Už v minulé sezoně jsem měl tuto dvojroli v pozici asistenta a termínové kolize nastávaly pouze občas. Teď se plán tvoří tak, abych na trénincích chyběl jen minimálně a zatím se nám to daří," vysvětluje kouč.

Ostatní role zůstávají beze změny. Hrajícím asistentem je i nadále Vojtěch Hadaščok, kondičním trenérem Jan Kubista a v roli trenéra brankářů působí Miroslav Samuel.

B-tým ladil formu kromě zápasové přípravy, v níž posbíral bilanci dvou výher, dvou remíz a jediné porážky, také na soustředění v Heřmanicích pod Ještědem. A co výhled do nového ročníku ČFL?

„Myslím, že v B-týmu je prioritní rozvoj hráčů. Máme hodně mladý tým, a pokud by se nám podařilo to, co se zadařilo poslední dva roky, že každý půlrok někoho posouváme do A-týmu, bylo by to skvělé. A samozřejmě po postupu do ČFL bychom chtěli soutěž udržet,“ říká Harant.

Aktualizovaná soupiska B-týmu

Rozpis zápasů B-týmu v ČFL

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Ricoh Ferona
Mediální partneři
Náš region Hattrick