FC Slovan Liberec | Béčko v neděli hostí Letohrad, hraje se na Městském stadionu
Menu Další Zavřít Zavřít
07.04.2023

Béčko v neděli hostí Letohrad, hraje se na Městském stadionu

Redakce
Liberec – Další výzva už čeká. Rezerva Slovanu zvládla poslední náročné utkání v Čáslavi, teď se vrací domů pod Ještěd. V neděli od 10:15 bude hostit Letohrad. Dokáže parta trenéra Josefa Petříka prodloužit jarní sérii neporazitelnosti?

FK Letohrad

Celek z Pardubického kraje v prvním dubnovém dni prolomil šňůru pěti porážek, která se s ním táhla ještě od podzimní části Divize C. Prohry s Hlinskem, Ústím nad Orlicí, Benátkami nad Jizerou, Turnovem a Velkými Hamry znamenaly propad tabulkou, duel s Náchodem ovšem rozhodla ve prospěch nadcházejícího soupeře modrobílých jediná branka, kterou vstřelil v 77. minutě Adam Nágl.

Právě díky třem bodům Letohrad odskočil mimo přímé ohrožení sestupových pozic, aktuálně figuruje na 12. příčce před Čáslaví, Brandýsem, Náchodem a Dvorem Králové. V aktuální sezoně Letohradští zaznamenali šest výher, dvě remízy a dvanáct porážek.

FC Slovan Liberec

Oba celky se už jednou v sezoně střetly, v září béčko vyhrálo drtivě 7:0. Hattrick tehdy nasázel Tomáš Polyák. Naposledy naše mužstvo přetlačilo Čáslav, duel byl dlouho vyrovnaný a rozsekl ho až Jakub Winkler sedm minut před koncem.

„Myslím, že si odvážíme jednoznačně zasloužené vítězství, ale rozhodně nebylo pohodové. Utkání stálo hráče hodně sil a nás na lavičce zase hodně nervů, výhry si vážím víc než té 6:0 před týdnem. Tým ukázal charakter, šel si za vítězstvím až do konce a byl za to odměněný. Děkuji klukům za přístup, vůli a je super, že jsme to zvládli,“ ohlížel se za minulým kolem kouč Josef Petřík.

Naše mužstvo se dál drží na první příčce tabulky se sedmibodovým náskokem na druhou pozici. Oba nejbližší pronásledovatelé (Benátky a Hlinsko) mají však zápas k dobru. Utkání Slovanu s Letohradem začne v nedělních 10:15 na Městském stadionu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Niosport Geoprint
Mediální partneři
Beat radio Český rozhlas Liberec