FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Hradec Kr. B - Slovan B 0:3
Menu Další Zavřít Zavřít
08.10.2023

Béčko zvládlo důležitý duel s Hradcem B, zářil Horský

Redakce
Hradec Králové/Liberec – Dva góly v zápise, tři napočítané kabinou. Filip Horský otevřel utkání s rezervou Hradce Králové gólem už ve čtvrté minutě, během duelu přidal další branku a pod třetí libereckou se zase výrazně podepsal. Slovan B porazil „Votroky“ v důležitém zápase 3:0 a stoupá tabulkou.
10.kolo, neděle 8.10.2023, 10:15
FC Hradec Králové B FC Hradec Králové B
0:3
(0:2)
FC Slovan Liberec BFC Slovan Liberec B
FC Hradec Králové B: Vízek – Matiushenko (70. Mišči), Čech (46. Hruška), Mahr, Schmoranz, Šašinka O. (46. Holovatskyi), Hodač (82. Kalina), Hlaváč (77. Březák), Boniš, Musil, Šimon
FC Slovan Liberec B: Hasalík – Winkler, Prebsl, Govaers, Juzvak – Polyák, Kop (85. Bartoš), Lexa (80. Lupoměský) – Hadaščok (72. Málek), Kok (80. Meskhi), Horský (72. Valenta)
Branky: 4. Horský (Hadaščok), 29. Hlaváč (vlastní), 66. Horský (Lexa). Rozhodčí: Raplík – Mach, Papežík. ŽK: 43. Šimon, 44. Hodač, 75. Hlaváč. Diváků: 50.

Reportáž

Slovan vstoupil do důležitého utkání s tabulkovým sousedem aktivně a odměny se dočkal už po čtyřech minutách hry. Vůbec první střelou v zápase rozvlnil síť Filip Horský, který dostal prostor na hranici šestnáctky a nemýlil se. Herní převahu naše mužstvo podruhé využilo ještě před koncem úvodní půlhodiny hry, Filip Horský unikal po levé straně, průnik zakončil centrem, který si ve skluzu srazil do branky obránce Martin Hlaváč.Jak skončil první poločas, začal také druhý. Šance Koka, kterému nabil Hadaščok po centru z levé strany, ještě změnou skóre neskončila. V 66. minutě se ale pustil do dalšího úprku po levé straně Filip Horský a nechytatelnou ranou do horního rohu branky se nemýlil. Slovan vedl 3:0 a směřoval za vítězstvím.

V samotném závěru mohl přidat definitivní tečku za jednoznačným vítězstvím modrobílých Valenta, jehož vychytal v souboji tváří v tvář gólman Vízek. Hradecký brankář následně zlikvidoval i pokus Polyáka z hranice vápna. Slovan každopádně zvítězil 3:0 a zapsal tři důležité body do tabulky. Naše mužstvo se díky dvěma posledním výhrám vyšvihlo po kompletně odehraném 10. kole do středu tabulky, okupuje 9. příčku s 12 body.

Ohlasy trenérů

Jakub Harant (FC Slovan Liberec): „Kluci nám udělali radost. Předvedli velmi dobrý, soustředěný, pracovitý výkon, který byl plný zajímavých akcí. Věci, o nichž jsme se v týdnu bavili, plnili výborně. K výhře opět pomohli i hráči z A-týmu. Filip Horský má sice podle zápisu o utkání dvě branky, my mu ale připíšeme hattrick – i na druhé brance duelu má velký podíl."


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
KB Design Avled
Mediální partneři
Hattrick Rengl