FC Slovan Liberec | Další domácí bitva, Slovan v sobotu přivítá zlínský Fastav
Menu Další Zavřít Zavřít
27.08.2021

Další domácí bitva, Slovan v sobotu přivítá zlínský Fastav

Redakce
Liberec – Poslední utkání před reprezentační pauzou. Slovan čeká po neúspěšném pohárovém vystoupení se Zbuzany (1:2) šesté ligové kolo, pod Ještěd přijede zlínský Fastav. Naše mužstvo se chce odrazit ode dna ligové tabulky, bude však potřebovat vaši podporu. Důležitý duel začíná v sobotu od 16 hodin.

FC Fastav Zlín - Dvě tváře i dvě výhry

Ševci otevírali sezonu těžkým duelem s mistrovskou Slavií. Po konsolidovaném výkonu dlouho drželi šanci na body, nakonec však rozhodla jediná branka, kterou vstřelil v 70. minutě exliberecký Jan Kuchta. V dalším kole Fastav nepochodil, Baníku podlehl vysoko 1:5. Trend střídání úspěšných a neúspěšných výkonů pokračoval posléze doma proti Teplicím.

Zlín po brankách Róberta Matejova, Lukáše Vraštila a Tomáše Poznara vyhrál jednoznačně 3:0 a do ligové tabulky si zapsal první tři body. Skóre se navíc rozrostlo po dalším duelu v Karviné, kde Slezané sice vedli už o dvě branky, ale Ševci dechberoucí otočkou nakonec slavili výhru 3:2. Znovu se trefil dvorní střelec Poznar, tentokrát z penalty.

Dosud poslední vystoupení Zlínští odehráli s Olomoucí. Na domácí půdě se jim nezadařilo, soupeři pohlehli 1:4. V součtu tak Zlínu patří po úvodním pateru duelů deváté místo v tabulce s šesti body a skóre 8:12. Ševci jsou vůbec nejčastěji inkasujícím celkem celé soutěže.

Nejproduktivnějším střelcem Moravanů je Tomáš Poznar, který se prosadil v aktuálním ročníku už třikrát, dalších pět hráčů dalo právě jednu branku. Gólovou nahrávku zaznamenali Antonín Fantiš, Marek Hlinka, Youba Dramé a Poznar.

Nejzajímavější pohyby v týmu Zlína:

Petr Buchta, Zlín ➤ Karviná

Robert Hrubý, Baník ➤ Zlín

Rudolf Reiter, Baník ➤ Zlín (host.)

Ondřej Mihálik, Plzeň ➤ České Budějovice (host.)

Martin Fillo, Baník ➤ Zlín

FC Slovan Liberec - nepostup a konec trenérů

Chybí efektivita. Slovan v posledních dvou ligových duelech s Plzní a Českými Budějovicemi nedokázal vstřelit ani branku přesto, že si vytvořil četné šance. Právě absence střelecké potence naše mužstvo odsunula až na poslední příčku tabulky s pouhým jediným vstřeleným gólem.

Proti Dynamu rozhodla branka, kterou po centru Hellebranda vstřelil Martin Sladký. V nastavení měl obrovskou šanci na srovnání skóre Jakub Nečas, na brankáře Vorla si však nepřišel. Naše mužstvo během anglického týdne odehrálo také duel druhého kola českého poháru proti Zbuzanům. Třetiligovému soupeři U Nisy podlehlo 1:2 a ve čtvrtek po vzájemné dohodě s vedením skončili Pavel Hoftych a Pavel Medynský.

V sobotním zápase by měl tým jako hlavní trenér vést Miroslav Holeňák, asistovat mu bude trenér dorostu Pavel Čapek. Na lavičcce tak vedle sebe usednou dva hráči, kteří v dresu Slovanu nasbírali dohromady více než 300 ligových startů. Sám Holeňák k nadcházejícímu zápasu řekl: „Dostali jsme se do nelehké situace, která bohužel vyvrcholila tím, že skončil náš skvělý trenér Pavel Hoftych. Čeká nás teď zápas proti Zlínu, který je velmi nevyzpytatelný soupeř, má svou kvalitu. Je to bojovný, ale i dostatečně zkušený tým. Musíme si dát pozor hlavně na nebezpečného útočníka Poznara, ale samozřejmě i na ostatní ofenzivní hráče. Věřím, že se na toto utkání kvalitně připravíme a konečně potěšíme naše fanoušky, kterým jsme teď moc radosti nepřinášeli. O to větší musí být naše touha zvítězit!“

Jediným úspěšným střelcem našeho mužstva stále je Michael Rabušic. Zkušený útočník měl dvě šance také v posledním kole, hlavou ale ani v jednom případě síť nerozvlnil. Gólovou přihrávku zaznamenal Dominik Gembický. Do všech utkání nastoupil brankář Milan Knobloch, čisté konto zatím neudržel.

O víkendu domácí zápasy béčka i žen

Druhý domácí duel sezony čeká B-tým, který se v rámci 5. kola ČFL utká s Mladou Boleslaví na Městském stadionu. Hraje se v neděli od 10:30. Už v sobotu hrají od 10:30 ženy, které v Chrastavě hostí pražskou Slavii.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Penzion Eva Auto Koutek
Mediální partneři
Náš region Rengl