FC Slovan Liberec | Derby o třetí místo je tu! Slovan čeká bitva na Střelnici
Menu Další Zavřít Zavřít
01.06.2020

Derby o třetí místo je tu! Slovan čeká bitva na Střelnici

Redakce
Liberec – Derby je tu! Už od úterních 18 hodin se v Jablonci rozehraje souboj o třetí místo tabulky. Domácí mají před naším mužstvem bodový náskok, naposledy vysoko prohráli na Slavii (0:5). Slovan naopak posbíral díky vyvedenému závěru obou poločasů tři body z emotivního souboje se Slováckem (3:1).

FK Jablonec – Stabilní výkony narušila prohra na Slavii

Jablonec v úvodních dvou kolech po dlouhé pauze způsobené novým typem koronaviru prožil turbulentních 180 minut. Nejprve si na domácím trávníku těsně poradil se Zlínem, který porazil díky brance krajního obránce Libora Holíka. Následně musel téměř celý druhý poločas bránit přesilovku soupeře po faulu stopera Dominika Plechatého, který vyfasoval červenou kartu. Soupeři však příliš šancí nedovolil a do tabulky zapsal plný počet bodů.

Plechatý si svůj disciplinární trest odseděl v minulém duelu se Slavií, ten se přitom partě trenéra Petra Rady nepovedl. Bez hostujících Jakuba Jugase a Janů Sýkory s Matouškem, kteří nemohli hrát kvůli dohodě klubů, prohráli v Edenu vysoko 0:5. Nadcházejícímu soupeři Slovanu ale zároveň chyběl například i kapitán Tomáš Hübschman, útočník Martin Doležal a záložník Vladimir Jovovič, je tedy velkou otázkou, v jaké sestavě na Střelnici zelenobílí vyběhnou.

Jejich nejúspěšnějším střelcem je už zmiňovaný Martin Doležal, který se na podzim trefil hned desetkrát, jarní branku prozatím (i kvůli zranění) nepřidal. Sedm zásahů má Jan Sýkora a šest Jan Matoušek. Mezi asistenty vyniká Vladimir Jovovič se sedmi přesnými gólovými pasy. V bráně odchytal všechny duely Vlastimil Hrubý, který zapsal celkem šest nul, zároveň jeho úspěšnost zásahů překročila 70 % (72,9 %).

Historická bilance hovoří pro Slovan, dominuje však hlavně na svém hřišti. Na Střelnici celkem z 26 odehraných duelů naše mužstvo vyhrálo sedm, stejný počet duelů skončil remízou a dvanáct jich vyhráli domácí.

FC Slovan Liberec – Infarktový závěr se Slováckem a šňůra pokračuje

Souboj se Slováckem směřoval k remíze, ale v 90. minutě precizní ranou skóroval Martin Koscelník, na něhož ještě v nastavení navázal premiérovým ligovým gólem Michal Beran. Výhra 3:1 vymrštila naše mužstvo na čtvrtou příčku tabulky právě za Jablonec. Rozdíl už činí pouhý bod. Naše mužstvo zároveň prodloužilo sérii výher na domácím hřišti za sebou, zaznamenalo už čtvrtou v řadě.

V Jablonci ale nedokázalo vyhrát už necelých sedm let, naposledy se Slovan radoval na začátku září roku 2013, kdy skórovali při výhře 2:0 Sergej Rybalka a David Pavelka. V následujících šesti soubojích naše mužstvo čtyřikrát prohrálo a dvakrát remizovalo. Během minulé sezony skončil vzájemný souboj v rámci pátého kola nadstavby výsledkem 1:0 pro domácí, rozhodl Tomáš Holeš. Naopak během aktuálního ročníku vítěze klání U Nisy nenašlo, skončilo remízou 2:2.

Slovan ale tentokrát k rivalovi pojede posilněn dvěma výhrami v Českých Budějovicích a proti Slovácku, v sázce je hodně. Přímý souboj o třetí místo proběhne v úterý navečer, výkop je naplánován na 18 hodin. 53. Podještědské derby bude vysílat TV stanice ČT Sport.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
AGRO CS a.s. Ricoh
Mediální partneři
Hitrádio Contact Rádio Impuls