FC Slovan Liberec | Do Slovanu přichází slovenský brankář Ivan Krajčírik
Menu Další Zavřít Zavřít
07.08.2024

Do Slovanu přichází slovenský brankář Ivan Krajčírik

Redakce
Liberec – Do Slovanu přichází na roční hostování s opcí Ivan Krajčírik. Bývalý mládežnický reprezentant má za sebou zkušenosti z nejvyšší slovenské soutěže i předkol evropských pohárů, poslední půlrok strávil 24letý brankář v polském klubu Widzew Łódź.

Talentovaný brankář fotbalově vyrostl v Liptovském Mikuláši, kde působil až do roku 2015, následně se přesunul do Ružomberoku, kde debutoval v nejvyšší soutěži proti Zlatým Moravcům 14. října 2017.

Celkem odchytal v městě ležícím na severu Slovenska bezmála 90 utkání v Niké lize a zároveň startoval také v kvalifikacích evropských pohárů. Zachytal si jak v předkolech Evropské konferenční ligy, tak Evropské ligy. Byl rovněž součástí úspěšných let, kdy MFK na ligové scéně skončilo v sezoně 2021/22 druhé a 2018/19 třetí.

Krajčírik současně pravidelně nastupoval v mládežnických reprezentacích U18, U19 i U21. V lednu roku 2024 přestoupil do polského týmu Widzew Łódź, který loni obsadil devátou příčku nejvyšší polské soutěže. I kvůli svalovému zranění v brance svého nového celku šanci nedostal.

Teď míří 24letý rodák z Handlové do Liberce na roční hostování s opcí.

„Když se mi klub ozval, neváhal jsem. Vidím v Liberci velký potenciál. Jde vidět, že nové vedení dělá fotbal dobře hned od začátku," komentuje Ivan Krajčírik. „Mé nejsilnější stránky jsou reflexy, hra nohama a čtení hry. Chtěl bych chytat. Budu bojovat o post jedničky.“

Jan Nezmar o nové posile:

„Jsme rádi, že jsme doplnili tým o dalšího kvalitního hráče na pozici brankáře. Ivan si poslední půlrok prošel složitějším obdobím, kdy se ihned po přestupu do Polska zranil. Přesto, když byla možnost ho v tomto přestupovém období získat, tak jsme neváhali, jelikož jsme věděli, jaké výkony předváděl v Ružomberoku, kde ve své době byl i jedničkou ve slovenské jednadvacítce. Jedná se o brankáře, který má dobré fyzické parametry, velmi dobrou rozehrávku, navíc specificky levou nohou, a dobré reflexy na lajně.“


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia AUTO KP Plus
Další partneři
Pepsi DPMLJ
Mediální partneři
Hitrádio Contact rtm plus