FC Slovan Liberec | Dorostenec Matěj Strnad podepsal profesionální smlouvu
Menu Další Zavřít Zavřít
04.06.2024

Dorostenec Matěj Strnad podepsal profesionální smlouvu

Šimon Knopp
Liberec - Talentovaný Matěj Strnad zažil turbulentní týden. Nejenže oslavil osmnácté narozeniny a udržel se s týmem U19 v nejvyšší dorostenecké soutěži, ale zároveň podepsal i svůj první profesionální kontrakt ve Slovanu. Jaké jsou pocity mladého krajního záložníka po podpisu?

Matěj Strnad působil v liberecké akademii poslední tři roky. Předtím sbíral fotbalové zkušenosti ve Slavii či v mládeži Dukly. V minulé sezoně nastupoval mladý záložník ve výběru U19, kterému pomohl v setrvání v nejvyšší dorostenecké soutěži. Za své výkony si vysloužil profesionální kontrakt a dostal tak skvělý dárek ke svým osmnáctým narozeninám, které oslavil 29. května. „Je to pro mě výzva, jsem nadšený. Je to sen každého mladého fotbalisty, ale ještě to nemám zdaleka vyhrané a musím dál pracovat,“ uvědomuje si talentovaný záložník, který v tomto týdnu absolvuje s českou reprezentací do 18 let mezinárodní turnaj v Portugalsku.

„Matěj výkonnostně Akademii přerostl, posun do mužské kategorie i reprezentační dres si zaslouží a jsme na něj pyšní. Za poslední půlrok udělal velký posun, hlavně v ustálení výkonnosti, která byla po celou jarní část sezony na vysoké úrovni. V ofenzivě je to absolutně nadstandardní hráč. Přejeme mu, aby se v mužské kategorii prosadil a jeho cestu následovali i další hráči z Akademie,“ chválí mládežnického reprezentanta ředitel klubové Akademie Milan Šimoníček a doplňuje: „V neposlední řadě děkuji všem trenérům, kteří se na jeho rozvoji podíleli. Pro Akademii je to velká událost a svým způsobem i ocenění. Ať se Ti daří, Strny!“


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia AUTO KP Plus
Další partneři
Pavlů innovation A net
Mediální partneři
Beat radio Radio Blaník Liberec