FC Slovan Liberec | Dorostenky vybojovaly postup do nejvyšší soutěže, v baráži porazily Olomouc
Menu Další Zavřít Zavřít
19.06.2023

Dorostenky vybojovaly postup do nejvyšší soutěže, v baráži porazily Olomouc

Redakce
Liberec / Hrádek n. N. - Dorostenky Slovanu vyhrály českou skupinu 2. ligy dorostenek a v následné baráži o postup do první ligy se utkaly se Sigmou Olomouc, která vyhrála moravskou část. Po úvodním utkání v Olomouci, které naše děvčata vyhrála 5:4, je v neděli čekala odveta v Hrádku nad Nisou. Naše hráčky ji zvládly, zvítězily 3:2 a mohly tak oslavit postup do nejvyšší soutěže.

Našim dorostenkám i celé Dívčí akademii gratulujeme k tomuto úspěchu. Kromě fotogalerie ze zápasu, kterou najdete níže, pro vás máme i video ze zápasu a následných oslav:

Hodnocení trenéra Petra Šafáře:

"Do zápasu jsme vlétli a vytvořili si během prvních třiceti minut pět gólových příležitostí, které jsme bohužel neproměnili. Paradoxně si pak soupeř dal vlastní gól a my jsme inkasovali po jedné ze zbraní Olomouce z dlouhého autu. V druhém poločase jsme šli opět do vedení, kdy pokutový kop chladnokrevně proměnila Anna Ševčíková. Vedení se nám opět nepodařilo udržet. Soupeř srovnal a zápas se velmi zdramatizoval, aby mohl přijít rozhodující moment utkání, kdy v 86. minutě Tereza Jurková proměnila samostatný nájezd.

Olomouc byla v kontextu celého zápasu herně horší, ale jelikož se nám nedařilo vstřelit potřebné uklidňující branky, tak byla neustále nepříjemná a stále ve hře. Pro holky to bylo velmi náročné utkání po fyzické i psychické stránce, protože tíha (dvoj)zápasu "o všechno" hráčkám svazovala nohy.

Na utkání přišlo hodně rodičů, rodinných příslušníků i fanoušků, kteří si fotbal v příjemné atmosféře užili. Děkujeme fotbalovému klubu FK Hrádek nad Nisou, který nám připravil a vytvořil naprosto perfektní podmínky pro neskutečný fotbalový zážitek."

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Profipoint Databox
Mediální partneři
Rádio Impuls Hattrick