FC Slovan Liberec | Gólmani Slovanu udrželi v Juniorské lize nejvíc čistých kont
Menu Další Zavřít Zavřít
04.06.2018

Gólmani Slovanu udrželi v Juniorské lize nejvíc čistých kont

Redakce
LIBEREC - Trenér brankářů juniorky Slovanu Lukáš Macháček poskytl pro libereckou MF Dnes rozhovor, který s dovolením autora zveřejňujeme i na našem webu.

Přestože utrpěli mladí fotbalisté Slovanu Liberec v posledním utkání doma debakl 1:5 od Zlína a v elitní skupině Juniorské ligy o titul obsadili konečné 7. místo, oslavili v soutěži jeden zajímavý triumf: v součtu základní skupiny Čechy a následné nadstavbové části udrželi liberečtí brankáři ve 31 utkáních třináct čistých kont, nejvíc ze všech dvaceti zúčastněných mužstev.

„Na to, že Juniorská liga je soutěž, ve které se tradičně preferuje ofenziva před defenzivou a trenéři tlačí své fotbalisty spíš do útoku, je to opravdu výjimečné číslo vychytaných nul,“ konstatoval Lukáš Macháček, který je už několik sezon trenérem brankářů v juniorském týmu Liberce a v mládežnické Akademii FC Slovan.

Mistr letošní Juniorské ligy z Teplic má například v bilanci nul pouze číslo šest a druhým nejlepším týmem po Liberci je Sparta s jedenácti čistými konty.

„V téhle soutěži mladých fotbalistů totiž strašně moc rozhoduje to, kdo dá první branku a od toho se celý zápas odvíjí. Když totiž odečteme našich třináct zápasů s nulou, tak jsme ve zbývajících osmnácti inkasovali padesát sedm gólů, což je průměr přes tři obdržené góly na utkání,“ podotkl Macháček. „Buď jsme vyhráli s nulou, nebo jsme prohráli větším rozdílem.“

Na třinácti libereckých nulách je paradoxní to, že se na nich podílelo hned pět gólmanů: 6x byl neprůstřelný Nguyen, 2x Franc, Sova a Konečný a 1x Vozár.

„Tahle bilance ale není jen výbornou vizitkou našich gólmanů, ale také kvalitní obranné práce celého mančaftu včetně hráčů z prvoligového A-týmu, kteří k zápasům v Juniorské lize přistupovali na sto procent,“ chválil Macháček.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
A net SMC
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Radio Blaník Liberec