FC Slovan Liberec | Hodnocení trenérů akademie za sezonu 2023/24
Menu Další Zavřít Zavřít
22.07.2024

Hodnocení trenérů akademie za sezonu 2023/24

Mikuláš Borkovec
Příprava mládežníků je v plném proudu, po návratu jsme pro vás vyzpovídali trenéry z kategorií od U14 po U19, kteří u kategorií působili v sezoně 2023/2024.

U19 - Pavel Čapek

První sezonu „nováčka“ v extralize po 8 letech hodnotím pozitivně, né však úspěšně, skončili jsme 14. v tabulce. Podařilo se nám po výkonnostně zlepšeném jaru soutěž zachránit a zachovat tím nejlepší konfrontační zápasy v dorostenecké kategorii i na příští rok. Myslím si, že pro náš klub je to velmi prestižní a pro hráče důležité srovnání s kvalitou před přechodem do dospělého fotbalu. Naším cílem je však výchova hráče pro A-tým a hráč Matěj Strnad, hráč ročníků 2006, je toho příkladem. V jarní části náročné soutěže byl rozdílovým hráčem, dal 11 gólů, dostal se do reprezentace U18, podepsal profi smlouvu a tím si vysloužil letní přípravu s A-týmem. To považuji za úspěch celého týmu U19 za tuto sezonu a zároveň jako skvělou motivaci pro ostatní hráče.

U18 - Aleš Benek

Do sezóny jsme šli se dvěma cíli. Prvním cílem bylo, aby každý jednotlivec byl připraven kdykoliv naskočit do U19 a poprat se o svoje místo. Myslím si, že jsme byli všichni v týmu kvalitní oporou celé U19 a jsem rád, že tento cíl se splnil. Záchrana v nejvyšší dorostenecké soutěži byla pro akademii prioritou. Mnoho hráčů z týmu U18 si během sezóny extraligu osahalo. Věřím, že tato skutečnost a hlavně zkušenosti všem pomůžou v té další sezóně.

Druhý cíl bylo celou dorosteneckou divizi vyhrát a postoupit. Tento cíl se nesplnil a samozřejmě můžeme hovořit o mírném zklamání. Určitě jsme na to kvalitou měli a v konfrontaci s týmy z předních příček jsme měli i s většinou kladnou vzájemnou bilanci. Bohužel jsme nezvládli zápasy, kde jsme byli papírovými favority.

Celkově musím tým pochválit. Nastříleli jsme úctyhodných 127 branek. To bylo 2. místo ve starších dorostech po celé ČR. Více měli pouze Vítkovice (132) v divizi E na Moravě. Všichni vědí, že musí ještě hodně pracovat. Mezi divizi a extraligou je obrovský rozdíl. Každý by měl mít cíl minimálně napodobit svého vrstevníka Strnada, který dostal zcela zaslouženě smlouvu a pozvánku do reprezentace. Věřím, že ho další budou následovat. Potenciál vidím v některých hráčích velký.

U17 - Jiří Krystan

Od extraligové sezóny, která se hrála v Liberci po dlouhé době jsme měli velká očekávání i ambice. Očekávání se naplňovala v každém utkání. Intenzita, rychlost, herní kvalita individuální i týmová. To vše nás testovalo v každém utkání po celou sezónu. Všechny tyto zkušenosti jsou k nezaplacení. Pro hráče, a i nás trenéry obrovsky obohacující rok. U kluků si cením, že s každým týmem chtěli hrát fotbal, protože to je pro ně v této kategorii to nejdůležitější. Věřím, že v příští sezóně kluci nasbírané zkušenosti přetaví ve výsledkově úspěšnou sezónu, protože příští rok už nebude stačit jen herní projev, ale stejně důležité budou i výsledky. V poslední řadě bych chtěl poděkovat za veškerou práci svým kolegům jak z realizačního týmu, tak i z celého klubu.

U16 - Lukáš Plšek

V uplynulé sezóně jsme díky soutěži měli klid a čas na přechod do dorosteneckého fotbalu, a i když výsledky byly často výrazně pro nás, nemůžu říct, že to bylo vždy jednoduché. Oceňuji práci kluků, za rok udělali velký pokrok, a děkuji všem trenérským kolegům za spolupráci a inspiraci. V příští sezóně nás čeká konfrontace s tuzemskou špičkou, kde budou hráči moci zúročit svoji dosavadní práci, a získat nové zkušenosti, což bude klíčové pro jejich rozvoj a další kariérní růst.

U15 - Jakub Kowolowski

V jarní části jsme chtěli pokračovat v nastolené cestě, adaptace na tréninkový proces a učební bloky nebyla těžká, velmi nápomocní byli trenéři naší kategorie U14 a U15 a kolegové z akademie. Zažili jsme skvělé momenty v sezoně, společně jsme se poznávali a vrcholem byla akce na Slovensku. O to více se těším na další sezonu, protože tento tým je velmi pracovitý a vnímá rychle, co se učí přímo na hřišti. Zmínit musím také poklidnou jarní část v soutěži U15, kde samozřejmě hrozí baráž o sestup a tato kategorie tak hraje o budoucnost mladších kolegů. Kluci navázali na povedený výsledkový podzim a v soutěži odehráli herně i výsledkově výborné zápasy. Jsem rád, že můžeme s trenéry u tohoto týmu být i další rok.

U14 - Ondřej Picek

S realizačním týmem hodnotíme sezónu při pohledu na tabulku velmi úspěšně. Čeho si ceníme nejvíce je progres, který tým za ten rok udělal. Pro kluky to byli jedny z prvních zkušeností s velkým hřištěm, bylo to znát. Přesto klobouk dolů před předchozími trenéry. Kluci přišli výborně připraveni. My navazovali na jejich práci a modifikovali to na velké hřiště. Samozřejmě nás potkali smolné prohry, ale i zázračně získané body, ale to k fotbalu patří. Cítíme, že to můžeme posunout ještě dál a proto se ohromně těšíme na další sezónu v kategorii U15.


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
Chance (mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia
Další partneři
Ricoh Ferona
Mediální partneři
Rádio Impuls Beat radio