FC Slovan Liberec | Hráči zápasů za podzim: produktivní Tupta, šikovný Frýdek i Vliegen
Menu Další Zavřít Zavřít
21.12.2023

Hráči zápasů za podzim: produktivní Tupta, šikovný Frýdek i Vliegen

Šimon Knopp
Liberec - V každém utkání může být vybrán pouze jeden. Ten, jenž svým výkonem nejvíce zaujal fanoušky. Řeč je o hráči zápasu. Speciální ocenění udělované fotbalistům oběma týmů se propisuje hráčům do statistik a my se společně v tomto článku podíváme, kteří z nich byli v tomto ohledu za ligový podzim nejúspěšnější.

Za co je toto ocenění udělováno?

Hráč zápasu je statistika, ve které fanoušci vybírají fotbalistu, jenž byl z jejich pohledu v daném duelu nejlepší. Pro svého vybraného hráče mohou hlasovat od 70. do 85. minuty zápasu, a to v mobilní aplikaci či na webu FORTUNA:LIGY. Tyto statistiky můžete nalézt i na oficiálních stránkách soutěže, a to buďto u jednotlivých hráčů či v ofenzivních ukazatelích.

První příčka: Ľubomír Tupta

Slovenský univerzál se výrazně podepsal pod úspěchy Slovanu na podzim a se čtyřmi brankami a pěti asistencemi patří k nejlepším hráčům ligy z hlediska bodů (deváté místo). Jeho výkony se podepsaly i na statistikách hráčů utkání, kterým se stal celkem šestkrát (proti Olomouci, Jablonci, Karviné, Plzni, Slovácku a Pardubicím venku). V lize ho předčil pouze jeden fotbalista, a to brankář Viktor Budínský, jenž byl zvolen hráčem utkání hned sedmkrát. Stejně jako Tupta, šest těchto ocenění, si připsal i olomoucký Zorvan.

Druhá pozice: Christian Frýdek

Šikovný záložník navazuje na dobré výkony z minulé sezony a i v tomto ročníku ligy zatím ukazuje, že patří do základní sestavy Slovanu Liberec. Nejenže patří ke kreativním fotbalistům ve středu hřiště, ale na podzim navíc přidal i čtyři branky. I díky tomu si od fanoušků vysloužil čtyřikrát ocenění hráče utkání, a to v duelech s Pardubicemi (doma), Hradcem, Zlínem a Bohemians (venku).

Třetí místo: Olivier Vliegen

Možná trošku překvapení, vzhledem k tomu, že belgický gólman odchytal deset utkání a od zápasu s Karvinou jeho pozici jedničky převzal Hugo Jan Bačkovský. Přesto, především v úvodních kolech, to byl právě Vliegen, který fanoušky opakovaně zaujal svými výkony. Nejvíce se zaskvěl proti Mladé Boleslavi (venku), když chytil penaltu Kušeje a dokázal zneškodnit první pokutový kop z deseti, kterým v lize čelil. Dále vyhrál hráče utkání v zápasech se Zlínem (venku) a Spartou.

Další v pořadí: Doumbia, Ghali, Červ, Preisler a Kulenović

Posledním libereckým fotbalistou, který byl oceněn víckrát než jednou, je Mohamed Doumbia. Podařilo se mu tak v zápasech s Baníkem a Teplicemi (v obou vstřelil branku). Po jednom hráči utkání získali dále Preisler (proti Slavii), Červ (Bohemians doma), Ghali (Mladá Boleslav doma) a Kulenović (České Budějovice).


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Penzion Eva Gasservis
Mediální partneři
Hattrick eFotbal