FC Slovan Liberec | Imad Rondić nasbíral v dresu Slovanu jubilejních 100 ligových startů
Menu Další Zavřít Zavřít
25.04.2023

Imad Rondić nasbíral v dresu Slovanu jubilejních 100 ligových startů

Šimon Knopp
Liberec - Imad Rondić při derby v Jablonci nastoupil již ke svému stému ligovému utkání v dresu Slovanu Liberec. Během třiceti sezon v nejvyšší české soutěži to před ním zvládlo jen pětadvacet hráčů. Při nedělním domácím utkání proti Brnu dostal Imad na památku dres s číslem 100. V tomto článku si připomeneme alespoň některé momenty, kterými se teprve čtyřiadvacetiletý bosenský útočník zapsal do historie klubu.

Imad Rondić přišel do Slovanu ze Slavie, a to v lednu roku 2020, kdy podepsal s naším týmem dlouhodobou smlouvu. Ve své úvodní sezoně naskočil do 15 zápasů, ale bodově se do tabulek nezapsal. Podařilo se mu tak až následující ligový ročník, kdy prožil doposud svoji nejpovedenější sezonu. Šestkrát se zapsal na listinu střelců a zároveň vytvořil pět brankových situací pro své spoluhráče. Dohromady v libereckém dresu zatím vsítil 13 ligových gólů a posbíral 8 asistencí.

Premiérová trefa z penalty

Imad Rondić čekal na svůj premiérový ligový gól do 13. kola sezony 2020/21. V domácím utkání proti Mladé Boleslavi naskočil do hry jako střídající hráč a penaltou v nastavení zpečetil výhru Slovanu 3:0.

Vítězná trefa na hřišti Plzně

Další důležitá branka bosenského útočníka na sebe nenechala dlouho čekat. V 18. kole se Rondić prosadil díky důrazu ve vápně na hřišti Plzně a poslal Slovan do vedení 1:0 proti oslabenému soupeři. V samotném závěru upravil skóre na 2:0 ranou přes půlku hřiště Pešek. Liberečtí fotbalisté se tak radovali ze zisku tří bodů.

Rozhodující branka v nastavení proti Teplicím

Velmi důležitou trefu si Rondić pošetřil pro venkovní utkání proti Teplicím, které se hrálo 30. října 2021. Oba týmy dlouho hrály nerozhodně 1:1. To platilo až do druhé minuty nastavení, kdy se uvolnil Mikula a předložil centr na hranici vápna. Zde čekal připravený Rondić, který z voleje poslal nekompromisně míč za Grigarova záda a běžel slavit vítěznou trefu se spoluhráči.

Jubilejní 1200. gól Slovanu stylově nůžkami

To nejlepší nakonec. Asi Rondićův nejpohlednější gól padl v této sezoně, a to při domácím zápasu s Hradcem. Vytáhlý útočník si počkal na centr van Burena a sám před brankářem se rozhodl pro akrobatické zakončení. Svými nůžkami rozvlnil síť a stvrdil vítězství Slovanu 2:0. Třešničkou na dortu bylo, že se jednalo o jubilejní 1200. ligový gól Slovanu v české nejvyšší soutěži. Podaří se sarajevskému rodákovi zopakovat podobný kousek proti stejnému soupeři i tuto středu?


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Aura Medical Truhlářstv Hajlek Staco
Mediální partneři
Hattrick Radio Blaník Liberec