FC Slovan Liberec | Jak vypadají individuální statistiky? Střelci se posunuli, Koscelník přitahuje fauly
Menu Další Zavřít Zavřít
29.03.2021

Jak vypadají individuální statistiky? Střelci se posunuli, Koscelník přitahuje fauly

Redakce
Liberec – Týmový výsledek naše mužstvo dostal na průběžnou pátou příčku tabulky, ale co individuální výkony? Slovan má zástupce v nejvyšších patrech hned několika zajímavých statistik. Pojďme se teď v reprezentační přestávce na bilance a čísla z dosavadního průběhu sezóny společně podívat!

OFENZIVA: Rambo v pětce ligy, Pešek asistentem

Jednou z prestižních bilancí je souboj o Krále střelců. V něm má Slovan vysoko postaveného zástupce, Michael Rabušic nastřílel už devět branek a společně s Jeanem-Davidem Beauguelem drží celkovou pátou příčku mezi nejúspěšnějšími střelci. Liberecký snajpr zároveň patří společně s další trojicí hráčů na první místo v počtu branek z penalt (5) a druhé za Danielem Hufem v počtu gólů ve druhé půli, po přestávce jich vstřelil už šest.

Naopak dominantní výkon z pohledu asistencí předváděl v dosavadní části ročníku Jakub Pešek, jenž přihrál na trefu už pětkrát. Rychlonohý záložník zároveň nahrál už osmadvacetkrát do gólové příležitosti, jde o čtvrté nejvyšší číslo z celé ligy a i díky tomu se dočkal další pozvánky do reprezentačního výběru.

Slovan má zástupce ještě v jedné, netradiční statistice. Celkově čtvrtým nejfaulovanějším hráčem ligy je totiž slovenský zadák Martin Koscelník, který byl nedovoleně zastaven už jednapadesátkrát. Víckrát soupeř fauloval už jen Martina Filla (52), Patrika Brandnera (55) a Jana Klimenta (61).

DEFENZIVA: Jugas král soubojů, Rondič ve vzduchu

Hráči našeho mužstva se v celoligovém měřítku umisťují vysoko také ve statistikách ze hry na obranné polovině. Jakub Jugas zaznamenal šestý nejvyšší počet vyhraných osobních soubojů (165) z celé ligy, naskočil přitom do menšího počtu zápasů než pětice lídrů před ním. A jakou má stoper Slovanu procentuální úspěšnost? Vyhrál téměř 73 procent soubojů.

Ryze ve vyhraných vzdušných soubojích dominuje z hráčů našeho mužstva Imad Rondič. Ten uspěl celkem ve 111 osobních duelech ve výskoku. Nejvíc míčů získal těsně před Jugasem kapitán Jan Mikula a to přesně o tři (166).

Jugas se umisťuje vysoko i v další bilanci, drží totiž z našich hráčů nejdelší sérii bez karty. V sedmnácti zápasech nezískal ani jednu. Během 1471 minut dvanáctkrát fauloval, ve všech případech ale bez udělení žlutého napomenutí. Naopak Jhon Mosquera má druhý nejvyšší počet ŽK v lize a to sedm. Není překvapením, že více jich posbíral jen exliberecký Roman Potočný. Kolumbijskému křídelníkovi byl zároveň nejvíckrát (16) z našeho mužstva odpískán ofsajd, lídrem ligy je v této statistice teplický Jakub Mareš (28).

BRÁNA: Nguyen v desítce, Knoblochovy penalty

Oba brankáři Slovanu předváděli až do reprezentační přestávky jisté výkony, Milan Knobloch zaznamenal 72% úspěšnost zákroků, Filip Nguyen měl jen o osm desetin méně. První zmiňovaný zároveň hned třikrát neinkasoval z penalty, když pokutový kop ustál v duelu s Teplicemi, Zlínem i Pardubicemi.

Nguyen je v celoligové tabulce osmý z hlediska vychytaných čistých kont, průměrně inkasoval 0,9 branek na zápas. Knobloch neinkasoval dvakrát a obdržel 0,8 gólů na utkání. Oba naši brankáři neobdrželi ani jednu žlutou kartu, dohromady rozdali týmy už 633 přihrávek.



Detailnější pohled do individuálních i týmových statistik našeho kádru najdete na našem webu v podrobné sekci Statistiky.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Fehrer A net
Mediální partneři
Náš region Rádio Impuls