FC Slovan Liberec | Jhon Mosquera dostal třízápasový trest, trenér Hoftych pokutu
Menu Další Zavřít Zavřít
04.02.2021

Jhon Mosquera dostal třízápasový trest, trenér Hoftych pokutu

Redakce
Liberec - Na čtvrtečním zasedání Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace se projednávalo hned několik případů týkajících se našeho klubu. S jakým výsledkem?

Trenér Pavel Hoftych už od Disciplinární komise v lednu dostal trest za údajné závažné porušení protokolu LFA, kterého se měl dopustit ještě v podzimní části v souvislosti s nenošením roušky při tiskových konferencích, ačkoliv se odehrávaly ve venkovních prostorách při dodržení povinných rozestupů. Byla mu udělena finanční sankce ve výši 20 000 Kč. Odvolací komise FAČR ve středu z části uznala námitky vznesené v odvolání našeho trenéra a trest mu snížila na 10 000 Kč.

Podobný případ nyní řešila Disciplinární komise v souvislosti s televizním přenosem při lednovém utkání v Brně a vyměřila trenérovi trest ve výši 20 000 Kč, ačkoliv tentokrát už na sobě měl šátek. Podle názoru komise se však Pavel Hoftych dopustil závažného provinění tím, že mu šátek během rozhovoru sklouzl pod ústa.

A co k tomu říká sám trenér? „Měl jsem za to, že všechny předpisy, které v současnosti musíme dodržovat, směřují hlavně k tomu, aby se bránilo možnému šíření nákazy. Aspoň tak se to v nich i píše. Při venkovních rozhovorech, kdy reportér i kameraman musí dodržovat předepsanou vzdálenost minimálně dva metry, přece nikoho nemůžu nakazit, i když budu mluvit bez roušky. To samé při tiskových konferencích, kterých se novináři ani nemohou osobně účastnit a natáčíme je také ve venkovních prostorách s dodržením rozestupů. Striktní vynucování nošení roušek mi tedy v tomto případě nepřijde ani nutné ani logické. Nebyli jsme k tomu nucení ani loni na jaře, když se liga poprvé znovu rozeběhla, a dokonce ani při podzimních zápasech Evropské ligy! Nerozumím ani tomu, proč mimo dny zápasů roušku při rozhovorech do médií nosit nemusím a po zápase za to mám dostávat vysoké pokuty. Doufám, že to konečně někomu dojde a protokol se co nejdříve změní. Na příští zápasy už ale budu připravený.“

Jhon Mosquera byl za vyloučení po dvou žlutých kartách při utkání v Ostravě disciplinární komisí potrestán zákazem startu na tři utkání, a to zejména proto, že komise rozhodčích neuznala protest našeho klubu a vycházela ze zápisu o utkání, v němž rozhodčí uvedl, že měl náš kolumbijský fotbalista při následné strkanici ještě udeřit jednoho z hráčů Baníku pěstí do obličeje. O případném odvolání proti tomuto verdiktu rozhodne vedení klubu v nejbližších dnech.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Inago Ferona
Mediální partneři
eFotbal Hitrádio Contact