FC Slovan Liberec | Legendy Slovanu se utkaly s týmem Real TOP Praha
Menu Další Zavřít Zavřít
05.06.2023

Legendy Slovanu se utkaly s týmem Real TOP Praha

Tomáš Honzejk
Liberec - K výročí 65 let od založení klubu, 30 let v nejvyšší soutěži, 75 let od vzniku společnosti PRECIOSA a 30 let od založení Nadace Preciosa se na stadionu U Nisy odehrálo charitativní utkání legend Slovanu Liberec proti Realu TOP Praha na pomoc malému Vašíkovi, při kterém se vybralo krásných 120.000 Kč. Všem, kteří se na této částce podíleli, děkujeme!

Legendy FCSL - Real Top Praha 8:8 (4:3), 9:8 po pen.

Branky: FCSL: 2x Holeňák, 2x Chabera, Papoušek, Nezmar, Hochmeister, Dejmek, rozhodující pen.: Marek Čech - Real TOP: 2x Krčmář, 2x Hampl, 2x Nezmar, Radzinevičius, Matějovský

V sobotu odpoledne se za krásného počasí a slušné divácké návštěvy konalo velmi zajímavé utkání, kdy proti sobě nastoupily legendy Slovanu Liberec, mezi kterými byli například Tomáš Janů, Jan Nezmar, Miroslav Holeňák, Tomáš Zápotočný, ale také vítěz aukce z řad fanoušků Jan Chabera, který rozhodně nebyl jen do počtu a k remíze pomohl dvěma góly. Vašíkovi pak přispěním částky 10.000,-.

Na druhé straně barikády se do bílého dresu oblékli například známý liberecký patriot a herec Ladislav Hampl, který spoluorganizoval celou tuto akci, hokejový brankář Alexander Salák, biatlonový reprezentant Michal Krčmář, ligoví fotbalisté Marek Matějovský s Ondřejem Mihálikem či současný trenér Slovanu Luboš Kozel. Během utkání došlo také na přeběhnutí do druhého týmu. Jan Nezmar odehrál první poločas za Slovan, který o přestávce „zradil“ a přešel na stranu Realu TOP Praha. Opačný směr si vybral Ladislav Hampl, který vyměnil bílou za modrou a zápas dohrával s našimi legendami.

V samotném utkání, které mělo slušné tempo, bylo k vidění hned šestnáct branek, po osmi na každé straně. Dvakrát do děje zasáhl také VAR, který při přezkoumání na velkoplošné obrazovce odhalil dva penaltové zákroky. Spravedlivě po jednom na každé straně. Jednu žlutou kartu si vysloužil Jan Chabera, vítěz aukce. Legendy Slovanu nastoupily velice aktivně do druhé půle a v jeden okamžik vedly už 7:3, ale Real TOP Praha zapnul motory a dokázal se vrátit do utkání. Po základní hrací době nakonec svítilo na tabuli skóre 8:8 a muselo se jít do penalt. V nich došlo až na pátou sérii, kdy se k míči postavil trenér brankářů Marek Čech a v teniskách přesnou střelou k tyči rozhodl o vítězství domácího celku.

Věříme, že jste si užili jak samotnou exhibici, tak pozápasový program včetně autogramiády a koncertů. Děkujeme všem, kdo jste byli součástí tohoto dne!

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Ferona SECO ZAHRADNÍ TRAKTORY
Mediální partneři
eFotbal rtm plus