FC Slovan Liberec | Liberecký tým vítězem Univerzitní fotbalové ligy
Menu Další Zavřít Zavřít
23.11.2023

Liberecký tým vítězem Univerzitní fotbalové ligy

Redakce
Liberec - Ve středu 22. listopadu od 19:30 proběhlo finále Univerzitní fotbalové ligy (UFoL) v Liberci, konkrétně v areálu Harcov. Od 17:30 se na tomto stadionu hrálo i utkání o třetí místo. Oba zápasy měly být v živém vysílání na kanálu ČT Sport plus, ovšem finálový zápas se nakonec, kvůli technickým potížím, bohužel nevysílal.

UFoL je soutěž, která se hraje celoročně, účastní se jí pouze univerzity a je rozdělena na tři části. Jarní část (březen až červen), kdy se hrají zápasy skupinové části, skupiny jsou rozdělené regionálně. Následuje část podzimní (září až listopad), kdy se hrají zápasy play-off. V listopadu, či případně v prosinci se hrají utkání o umístění.

Technická univerzita v Liberci se ve svém premiérovém ročníku probojovala do finále, kde se nakonec ve velmi napínavém utkání proti Západočeské univerzitě (Plzeň) mohli liberečtí studenti radovat z vítězství 3:2 a zároveň tedy i z historicky prvního titulu, a to při premiérové účasti. Utkání se rozhodlo penaltou v 90. minutě a gól vběhli slavit s hráči i diváci, jichž do Harcova dorazilo přes 500 a kteří se postarali o fantastickou kulisu. Někteří z nich mohli v soutěžích vyhrát i originální dres a další ceny od našeho klubu.

V úvodním souboji o 3. místo byli šťastnější fotbalisté Báňské univerzity (Ostrava), na hráče Jihočeské univerzity (České Budějovice) zbyly "bramborové" medaile za 4. místo.

Do finálového zápasu zasáhla řada našich hráčů a odchovanců, kteří momentálně studují Technickou univerzitu. Z áčka nastoupil Tomáš Polyák. Z béčka to byli Andrij Juzvak a Ondřej Valenta. Kromě nich i další hráči, kteří prošli naší akademií, jmenovitě Adam Holub (FK Turnov), Jiří Ješeta (FK Arsenal Česká Lípa) a Štěpán Čechovič (MFK Trutnov).

Na utkání byl kromě dalších hráčů A-týmu, kteří přišli podpořit svého spoluhráče, přítomen i Christian Frýdek, který po skončení finálového souboje předával ceny. “Mně se ten nápad líbí, je tady krásná atmosféra a pro kluky to je zpestření zahrát si proti týmům z jiných univerzit,” okomentoval náš záložník.

Klukům gratulujeme a přejeme jim další úspěchy, a to jak studijní, tak fotbalové!

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Geoprint Centrum Babylon
Mediální partneři
Beat radio rtm plus