FC Slovan Liberec | Liberečtí reprezentanti: Kdo se předvedl v dresu své země?
Menu Další Zavřít Zavřít
11.09.2019

Liberečtí reprezentanti: Kdo se předvedl v dresu své země?

Šimon Knopp
Liberec – Pro mnohé fotbalisty je reprezentační přestávka období odpočinku a přípravy na další kola v lize, ovšem někteří z nich si museli plnit příjemné povinnosti v dresu národních týmů. Do reprezentačních mužstev se podívala hned pětice fotbalistů našich seniorských týmů, Oscar Murphy Dorley, Achmed Alibekov, Matěj Chaluš, Michal Fukala a Alan Aussi. Pojďme se podívat, jak si vedli…

Oscar Murphy Dorley

Začněme mladým talentovaným záložníkem, Oscar byl povolán do seniorské reprezentace Libérie. Jeho země sehrála dva duely proti Sierra Leona v první fázi kvalifikace na Mistrovství světa 2022 v Kataru. V úvodním utkání si Libérie připsala výhru 3:1, v odvetě poté prohrála 0:1, přesto to znamená, že Libérie postupuje do další fáze. Následovat by měl ještě jeden dvojzápas před možným postupem do skupiny. Ovšem z libereckého pohledu je důležité, že Oscar odehrál oba zápasy a výrazně tedy přispěl k úspěchu své země.

Achmed Alibekov

Druhý v pořadí je ukrajinský reprezentant Achmed Alibekov, který byl povolán do výběru U21. Jeho mužstvo odehrálo dva duely v rámci kvalifikace na Mistrovství Evropy do 21 let. První utkání proti Finsku moc velkou radost nepřineslo, i přestože Alibekov odehrál celých 90 minut (během nichž si připsal žlutou kartu), Ukrajina prohrála 0:2. Druhý zápas byl o něco veselejší, protože výběr Ukrajiny si poradil s Maltou jednoznačně 4:0. Alibekov v tomto zápase střídal za vedení 3:0 již v 52. minutě. Celkově reprezentace Ukrajiny odehrála právě dva zápasy, ve skupině ji patří druhé místo za Finskem, na které ztrácí jeden bod.

Matěj Chaluš

Dalším v pořadí je obránce Matěj Chaluš, jenž se dostal do výběru české U21. Lvíčata odehrála taktéž dva zápasy, ovšem pouze jeden z nich byl ve skupině o kvalifikaci. Jednadvacetiletý obránce naskočil do obou utkání, a navíc s kapitánskou páskou. Lépe se týmu vedlo proti Litvě, po vítězství 2:0 si hráči připsali cenné body do tabulky, kde drží prozatím 3. místo (Lvíčata mají o zápas méně než první Řecko a druhé Skotsko). Následoval přátelský zápas se silným výběrem Francie, ve kterém čeští mladíci prohráli 1:3, Chaluš obdržel v závěru první půle žlutou kartu.

Michal Fukala

Předposledním je Michal Fukala, liberecký obránce se dostal do nominace výběru do 20 let. Mladíci sehráli dvě utkání v rámci přípravných zápasů, osmnáctiletý talent naskočil proti Německu i Itálii a odehrál celých 90 minut. Nejprve podlehl se spoluhráči 2:4 Německu a poté přišla další porážka 0:2 s Itálií. Trenér Žilák byl s předváděnou hrou vesměs spokojený, mrzely ho pouze výsledky, které prý neodpovídaly příliš průběhu jednotlivých utkání.

Alan Aussi

Posledním libereckým reprezentantem je ukrajinský obránce, který na konci srpna posílil náš B-tým. Aussi reprezentoval v přátelských zápasech Ukrajinu do 19 let. Jeho tým sehrál dvě utkání proti Rumunsku, v prvním z nich liberecký stoper nastoupil v základní sestavě, a navíc s kapitánskou páskou. V úvodním duelu Ukrajina musela vždy dotahovat výsledek a nakonec remizovala 2:2. Druhý zápas Aussi neabsolvoval, protože trenér chtěl vyzkoušet ostatní fotbalisty. Jeho spoluhráči i přes vedení 1:0 nakonec prohráli 1:3.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Naše pekárna Star taxi
Mediální partneři
rtm plus Rádio Impuls