FC Slovan Liberec | Ligová tabulka roku 2020! Slovan čtvrtý před Bohemkou a Jabloncem
Menu Další Zavřít Zavřít
31.12.2020

Ligová tabulka roku 2020! Slovan čtvrtý před Bohemkou a Jabloncem

Redakce
Liberec – Silvestr je ideální příležitostí k bilancování kalendářního roku. Slovan v něm postoupil do základní skupiny Evropské ligy, vybojoval finále MOL Cupu, ale také úspěšně bojoval na domácí ligové scéně. Kolik bodů naše mužstvo celkem v roce 2020 nasbíralo a na kolikátou příčku pomyslné tabulky by poskočilo?

Největší překvapení tabulky za kalendářní rok 2020? Pardubice. Ty totiž dokázaly nehledě na to, že měly jen půlrok, přeskočit kolegu z druhé ligy – Zbrojovku, ale i Příbram a Opavu. Vzhledem k nedohrání některých nadstavbových skupin (o udržení) jsou situace na některých pozicích tabulky lehce zmatečné, týmy navíc nemají odehrán stejný počet zápasů.

Slovácko, České Budějovice i Opava (25) mají dokonce o čtyři zápasy méně než Mladá Boleslav, Slovan, Jablonec a Plzeň (29). I tak je však pořadí na čele pomyslné tabulky relativně jasné. První místo s jasným brankovým rozdílem +48 opanovala pražská Slavia, která nasbírala celkem 66 bodů.

Zajímavější byl nakonec souboj o druhou pozici, kterou o tři body uhájila plzeňská Viktoria před Spartou, jak už bylo řečeno, ta má ale například o jeden zápas méně než Západočeši. Čtvrtý je (na rozdíl od historické ligové tabulky, kde je třetí) Slovan, který skončil v tabulce před rivalem z Jablonce, i když v obou polovinách roku - na konci skupiny o titul i nyní po podzimní fázi - figuruje za ním. Pomohl mu však kvalifikační zápas s Mladou Boleslaví.


Výsledné pořadí ovlivnily také odložené zápasy kvůli podzimní vlně koronaviru, díky systému nadstavby výrazně poskočila pořadím nahoru pražská Bohemka, která by skončila za rok 2020 pátá za naším mužstvem. Následuje Jablonec, Baník, Olomouc, Karviná a první desítku uzavírá Slovácko.

Slovan může těšit i střelecká produktivita, jako čtvrtý celek vstřelil nejvíc branek, a to 44 (1,51 branky na zápas), víc gólů má jen první trojka. Zimní pauzu přečká parta Pavla Hoftycha v klidných vodách středu tabulky, na kontě má 21 bodů a také odložený zápas v Ostravě. Čtvrtá Sigma si vytvořila náskok pouhého bodu, druhý Jablonec má už však o osm bodů víc.

Letošní Silvestr bude jiný než obvykle. Měli bychom ho trávit doma... 🙄 Proto jsme se rozhodli připravit pro vás na...

Zveřejnil(a) FC Slovan Liberec dne Středa 30. prosince 2020

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
1. jizerskohorská stavební Fehrer
Mediální partneři
Rádio Impuls eFotbal