FC Slovan Liberec | Lukáš Červ na odchodu ze Slovanu
Menu Další Zavřít Zavřít
06.01.2024

Lukáš Červ na odchodu ze Slovanu

Redakce
Liberec - Dvaadvacetiletý záložník Lukáš Červ po roce a půl v Liberci mění působiště a na jaře už bude nastupovat v plzeňském dresu. Ve Slovanu nasbíral 49 ze svých dosavadních 71 ligových startů.

V dorostu Slavie si zahrál v UEFA Youth League, zároveň nastupoval i za B-tým. V sešívaném dresu si připsal jediný ligový start, a to 5. července 2020 právě na stadionu U Nisy, když čtvrt hodiny před koncem nadstavbového duelu v Liberci střídal Petara Musu a odbyl si zde svůj ligový debut. Sezonu 2020/21 odehrál na hostování v druholigové Jihlavě. V následujícím ročníku už hostoval v Pardubicích, kde zasáhl do 21 ligových zápasů, v nichž vstřelil dvě branky.

Byl členem mládežnických reprezentačních výběrů U18, U19 a U21. Zúčastnil se i loňského Mistrovství Evropy hráčů do 21 let, kde zasáhl do duelů s Anglií a Německem.

Do Liberce přestoupil v červnu 2022. Za Slovan zvládl odehrát 49 ligových zápasů, ve kterých vstřelil sedm branek a připsal si čtyři asistence. Na podzim se trefil v domácích utkáních proti Ostravě, Plzni a Zlínu. V libereckém dresu nasbíral také celkem čtrnáct žlutých a jednu červenou kartu. Třikrát byl fanoušky zvolen hráčem utkání.

Lukášovi děkujeme za odvedené služby a přejeme mu hodně štěstí v další fotbalové kariéře.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Ermeg Dineva
Mediální partneři
Náš region eFotbal