FC Slovan Liberec | Olivier Vliegen přestupuje do belgického klubu KRC Genk
Menu Další Zavřít Zavřít
27.07.2024

Olivier Vliegen přestupuje do belgického klubu KRC Genk

Šimon Knopp
Liberec - Brankář Olivier Vliegen odchází ze Slovanu Liberec a přestupuje do belgického klubu KRC Genk. Sám pětadvacetiletý Belgičan vyjádřil během letní přestávky zájem zkusit nové angažmá a téměř po šesti letech od příchodu do Slovanu se vydává na novou cestu. Olie děkujeme a přejeme v novém klubu hodně štěstí!

Začátky ve Slovanu

Olivier Vliegen přišel do Slovanu ve svých devatenácti letech jako brankářský talent se zkušenostmi z Anderlechtu. Tehdejší trenér brankářů Marek Čech na jeho adresu prohlásil: „Olivier je šikovný kluk, jsou na něm vidět základy z velkoklubu. Je jen na něm, jak se tady ukáže. Myslím, že se jedná o velmi talentovaného mladého brankáře. Má dobrou školu a dobré základy. Na nás je, abychom z něj vychovali gólmana, který by nám mohl pomoct i v lize."

Vliegen svými výkony potvrdil předešlá slova a v Liberci si záhy vysloužil profesionální kontrakt. Ovšem na svoji šanci v A-týmu si musel ještě chvíli počkat, na začátku sezony 2020/21 zamířil sbírat zkušenosti do druholigové Vlašimi. Ještě v téže sezoně si pak vyzkoušel angažmá ve slovenské lize, kde nastupoval za Senici.

První starty v lize a post brankářské jedničky

Po návratu z hostování utvořil Vliegen brankářskou dvojici společně s Milanem Knoblochem. Přestože v roce 2021 spíše naskakoval za B-tým, postupně si řekl o šanci zachytat si i první ligu. Vliegen se dočkal až ke konci ročníku, a to ve 28. kole proti Bohemians. Slovan tehdy sice nevyhrál, ale belgický brankář mohl být se svým výkonem spokojený, protože dokázal zneškodnit pět střeleckých pokusů a udržet čisté konto.

V následujícím ligovém ročníku se již Vliegen pasoval do role ligové jedničky a odchytal celkem 28 zápasů. V minulé sezoně se střídal mezi třemi tyčemi s Hugem Janem Bačkovským, ale i tak přidal dalších 18 startů. Dohromady Vliegen nastoupil za Slovan do 51 ligových zápasů, v nich udržel celkem 8 čistých kont a třináctkrát byl vyhlášen hráčem utkání.


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
Chance (mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia
Další partneři
Avej Vending AAA Auto
Mediální partneři
Hattrick Radio Blaník Liberec