FC Slovan Liberec | Osobní statistiky fotbalistů Slovanu v první polovině sezóny
Menu Další Zavřít Zavřít
02.02.2021

Osobní statistiky fotbalistů Slovanu v první polovině sezóny

Šimon Knopp
Liberec - Zatímco v krátké zimní pauze jsme Vám přinesli statistiky celého týmu, teď po odehrání poloviny kol se společně podíváme na individuální výkony jednotlivých hráčů v dresu Slovanu. Kdo z našich fotbalistů si v dosavadním průběhu ligové sezóny vedl statisticky nejlépe?

Útočníci: Po odchodu Júsufa se stal jedničkou Rabušic

S odchodem Júsufa byl postaven do role útočníka číslo jedna zkušený Michael Rabušic, kterému to v lize zatím pálí. Naskočil do 15 duelů a ze vstřelené branky se radoval hned 7x, naposledy v Brně, kde nastoupil k jubilejnímu dvoustému startu v lize. Zajímavostí je, že 4 góly vstřelil z penalt, což se v lize povedlo pouze Daníčkovi (Slovácko) a Čolićovi (Budějovice). Na nejlepšího střelce ligy Juliše ztrácí 4 branky. Společně s Mosquerou je Rabušic nejčastěji střílejícím hráčem Liberce, vypálil 23x a 14x našel prostor mezi třemi tyčemi. Nutno podotknout, že má Slovan odehráno o zápas méně než ostatní týmy a střeleckou bilanci tak naši střelci ještě mohou vylepšit v dohrávce proti Zlínu, stejně jako ostatní hráči své souhrnné statistiky.

Rabušicovi kryje záda mladý Rondić, kterému se střelecky zatím příliš nedaří. Svoji první trefu si připsal v zápase s Mladou Boleslaví (3:0), když dokázal v 90. minutě proměnit penaltu. Ovšem je vidět, že v posledních zápasech se jeho výkony zvedají, proti Brnu jednou asistoval a rozvlnil i síť, ovšem pouze z ofsajdu. Přesto Rondić vévodí jedné statistice, a to v počtu vyhraných vzdušných soubojů (65) s úspěšností 56 %. V lize mu v tomto ohledu (co se počtu týče) patří 20. příčka. Dalším útočníkem Slovanu, který nás v zimní přestávce opustil, byl Júsuf, bahrajnský útočník naskočil do devíti utkání a z branky se radoval jedenkrát. Neměli bychom zapomenout ani na Lukáše Csána, který nasbíral 101 minut, ale gól nevtřelil.


Ofenzivní záložníci: Mosquera a Pešek, aneb náš klíč k úspěchu

Pro herní styl Slovanu se stala nepostradatelná hra přes křídla. Nejčastěji zde nastupuje duo Mosquera a Pešek. Druhý jmenovaný spíše nebezpečné situace vytváří. Osmnáctkrát přihrával do gólové šance (10. dělená pozice s Kopicem) a 36x nahrával do pokutového území, odměnou mu byly celkem 2 asistence. Oproti tomu kolumbijský záložník Mosquera posbíral především branky. Trefil se již 6x, ovšem v dalším zápase v Plzni branky nepřidá, protože bude chybět po červené kartě, kterou dostal v utkání proti Baníku. V zápasech jsme na křídle také vídali Matouška, avšak ten je momentálně zraněný a ve 12 utkáních se bodově neprosadil.

Jako podhrotový hráč na podzim nejčastěji nastupoval Beran, který pomohl Slovanu dvěma asistencemi. Mladý záložník měl z ofenzivních hráčů největší přesnost přihrávek, 77 %. Ovšem nejvíce pasů ze všech záložníků rozdal Mosquera (401). Často hledal i spoluhráče centry ve vápně, za zápas průměrně vyprodukoval čtyři. Mosquera byl také z libereckých hráčů nejčastěji lapen v ofsajdu (11x), v porovnání s ostatními ligovými fotbalisty mu v tomto ohledu přísluší dělená desátá příčka.


Defenzivní záložníci: Nadstandardní hráči a dost variant

Kromě Hromady, kterému skončilo hostování a vrátil se do Slavie, na této pozici nastupovali Sadílek a Mara, od jara i mladý Řek Purzitidis a navrátilec Karafiát, připraven je i mladík Michal. Z těchto hráčů nejvíce míčů získal Kamso Mara (52), ovšem hned po Michalovi má nejnižší úspěšnost ve vzdušných soubojích (pouze 35 %). Ve vyhraných soubojích si nejlépe vedl Hromada (47), následuje ho Sadílek (28) a možná trochu překvapivě Purzitidis (25), který zatím odehrál jen 4 zápasy.

Z defenzivní záložní řady rozdal nejvíce pasů Mara (329), avšak v úspěšnosti ho předčil Hromada (81 %). Další aspekt, který můžeme u záložníků zkoumat, je počet faulů, protože jejich úkolem je někdy zabránit slibně se rozvíjející akci. V tomto ohledu byl nejčastěji napomínán Sadílek, který fauloval 20x. Vůbec nejčastěji faulujícím hráčem Slovanu je ovšem Rabušic (28x), což ho řadí mezi dvacítku fotbalistů nejčastěji si pomáhajících nedovoleně.


Obrana: Faulovaný Koscelník a jistota v podobě kapitána Mikuly

Obrana v novém roce poznala také jistých změn, zatímco Mikula s Koscelníkem mají pozici v týmu zatím téměř jasnou, na stoperské dvojici došlo k jistým variacím. Kačaraba odešel na hostování do Slavie a Tijani musí podstoupit operaci, proto jejich místo zaujmuli Chaluš s Jugasem. Ve vyhraných obranných soubojích si nejlépe vedl Mikula (112), následuje ho Koscelník (100) a Jugas (90). Našemu kapitánovi v tomto ohledu patří dělené 11. místo (stejný počet vyhraných soubojů má i Tatajev z Boleslavi). Při pohledu na procentuální úspěšnost soubojů je na tom nejlépe Kačaraba (78 %) následovaný Jugasem (77 %).

Dále se můžeme podívat na počet získaných míčů, i v tomto směru je nejlepší Mikula (109). Zajímavý je pohled na nejčastěji faulovaného hráče v dresu Slovanu, tím je totiž Martin Koscelník. Soupeři ho nedovoleně atakovali celkem 42x a v porovnání s ligou je na tom lépe pouze Brandner z Budějovic (který ovšem hraje na pozici záložníka).


Brankářské duo Filip Nguyen a Milan Knobloch

Jedničkou v bráně byl Filip Nguyen, který si připsal 31 zásahů v 13 odchytaných utkáních. Vychytal 4 čistá konta, za což mu patří mezi ligovými gólmany dělené sedmé místo (stejně má i zlínský Dostál a Nemrava ze Slovácka). Druhý brankář Milan Knobloch v této sezóně odchytal tři zápasy a připsal si jedno čisté konto.


Toto byl pohled na individuální statistiky hráčů Slovanu. Pokud vás zajímají podrobněji, můžete si je projít ve speciální sekci Statistiky na našem webu, kde najdete detailní údaje, a to jak týmové, tak individuální, kromě celosezónních i k jednotlivým zápasům.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Masea FITING SERVIS
Mediální partneři
Hitrádio Contact eFotbal
×
Dnes v 15:00
FC Baník Ostrava
FC Slovan Liberec
×
Dnes v 10:15
FK Mladá Boleslav B
FC Slovan Liberec B