FC Slovan Liberec | První letní brankářský kemp Akademie Slovanu zaznamenal úspěch
Menu Další Zavřít Zavřít
16.07.2024

První letní brankářský kemp Akademie Slovanu zaznamenal úspěch

Redakce
Liberec, Český Dub – První ročník letního brankářského kempu je minulostí. Ve dnech 5. až 7. července 2024 si připravený program v Podještědském sportovním areálu náramně užilo třináct brankářů a brankářek. Děti ve věku od 8 do 15 let absolvovaly pět brankářských tréninků pod vedením šéftrenéra brankářské akademie Slovanu Lumíra Kübela a za dohledu hostů Jaromíra Blažka a Tomáše Grigara. Vyjma zlepšování brankářských dovedností děti zvládly také tři tréninky zaměřené na pohybovou dovednost a gymnastiku.

V celodenním programu vyjma tréninku děti hojně využívaly čtyřkolky, trampolíny, bazén, saunu a vířivku. V rámci konání Mistrovství Evropy 2024 v Německu denně probíhaly tipovací soutěže o ceny, ale také třeba soutěž v kreslení, kdy děti malovaly své oblíbené brankáře.

S hosty kempu Jaromírem Blažkem, Tomášem Grigarem, Janem Buryanem starším a Janem Buryanem mladším byla uspořádaná beseda a nutno podotknout, že děti občas dostaly ligové brankáře a hráče svými otázkami pořádně do úzkých.

Velké poděkování patří dalším členům trenérského štábu ve složení: I. Pižlová, A. Buryánová, J. Kroupa, T. Ronec a L. Franc.

Šéftrenér brankářské akademie Lumír Kübel hodnotil kemp s velkým nadšením. „O kemp byl velký zájem, ale napoprvé jsme si chtěli ověřit, jak budeme zvládat zátěž. Musím konstatovat, že jsme to zvládli na výbornou, za rok do projektu určitě půjdeme znovu," komentoval s úsměvem. „Velkou odměnou pro nás bylo, že děti nechtěly jet domů a naopak se chtěly dál zdokonalovat a pokračovat v tréninku. Program byl nastavený tak, abychom prokazatelně zlepšili výkonnost a dovednosti všech účastníků.“


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
Chance (mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia
Další partneři
Geoprint KEEN
Mediální partneři
Liberecká drbna rtm plus