FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Přepeře - Slovan B 2:3
Menu Další Zavřít Zavřít
12.08.2023

První tři body do tabulky! Béčko díky ráně Winklera skolilo Přepeře

Redakce
Přepeře/Liberec – Důležité tři body v úvodu soutěže. Slovan slaví premiérovou výhru po návratu do ČFL, divoké utkání s Přepeřemi zvládl 3:2. O výsledku rozhodla povedená dělovka Jakuba Winklera pět minut před koncem základní hrací doby.
2.kolo, sobota 12.8.2023, 10:30
FK Přepeře FK Přepeře
2:3
(1:0)
FC Slovan Liberec BFC Slovan Liberec B
FK Přepeře: Novák R. – Vlk, Tvaroha, Knejzlík, Janošík, Novák D. (83. Habr), Pavlata, Rozkovec (15. Filip), Bulíř, Daníček, Dočekal (62. Marijanovic)
FC Slovan Liberec B: Hasalík – Winkler, Horňáček, Govaers, Juzvak – Kop (58. Machotka), Hadaščok (76. Bartoš), Málek (87. Kuľha) – Meskhi (58. Kočka), Kok, Lupoměský (76. Šolc)
Branky: 68. Kok, 75. Machotka, 85. Winkler – 39. a 76. Daníček. Rozhodčí: Kolátor – Baum, Krupka. ŽK: 17. Govaers, 33. Hadaščok. Diváci: 300.

Reportáž

Bylo to utkání plné zvratů. Zatímco Slovan v úvodním kole prohrál s Velvary 2:4, Přepeře slavily výhru nad rezervou Hradce Králové 3:2. A celek z okresu Semily šel do vedení, když se ve 39. minutě prosadil Nikolas Daníček po přečíslení a nahrávce před odkrytou bránu. Pravá přestřelka každopádně začala až ve druhém poločase.

Nejprve modrobílí odolali tlaku domácích bez inkasované branky, když tasil výborný zákrok Hasalík a pak minul bránu v ložené příležitosti Novák, záhy srovnal skóre Olaf Kok. Nová akvizice Slovanu pálila bezchybně po průnikové přihrávce z pravé strany vápna. O chvíli později bylo na straně našeho mužstva ještě veseleji, Jindřich Machotka dokázal z otočky propálit gólmana Nováka a bylo to 1:2.

O další minutu později si ovšem už v sezoně třígólový kanonýr Daníček naskočil na centr zprava a hlavičkou poslal míč do sítě. Duel nekončil, v 85. minutě si Jakub Winkler potáhl balon a vyslal parádní nechytatelnou přízemní dělovku k bližší tyči. Slovan vedení 3:2 už nepustil a slaví úvodní body ve skupině B ČFL.

Do utkání se zapojil, v prvním startu za Slovan, také Georgie Meskhi. „Jde o mladého hráče ročníku 2004, který prošel v mládeži pražskou Spartou a působil v Německu, Rusku a Gruzii," shrnul trenér Jakub Harant. „Je pro nás perspektivním hráčem, se kterým chceme pracovat. Přednosti má zejména v ofenzivních činnostech a práci s míčem. Tentokrát nastoupil na pozici křídla, plánujeme ho využívat také v roli středního záložníka.“

Ohlasy trenérů

Jakub Harant (FC Slovan Liberec): „Jsem rád, že kluci mohou slavit výhru. Za pracovitost a výkon si ji zaslouží. Ze začátku druhé půle jsme za stavu 1:0 pro domácí přežili několik tutových šancí soupeře, po obratu skóre jsme zbytečně okamžitě inkasovali. Díky ráně Winklera a zvládnutým posledním minutám každopádně slavíme tři body.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Inago CEWE
Mediální partneři
Rádio Impuls rtm plus