FC Slovan Liberec | Slovan má pět reprezentantů, jaký je čeká program?
Menu Další Zavřít Zavřít
18.03.2024

Slovan má pět reprezentantů, jaký je čeká program?

Ondřej Marko
Liberec - Výčet hráčů Slovanu, kteří dostali pozvánku do svých národních výběrů, je naprosto stejný, jako při minulé reprezentační pauze. Ľubomír Tupta bude reprezentovat Slovensko, Denis Višinský a Filip Prebsl nastoupí za U21. Dále se Filip Horský vydal na sraz U20 a pětici uzavře Ivan Varfolomejev, který dostal pozvánku do ukrajinské U21.

Slovensko - Ľubomír Tupta

Ačkoliv Tupta momentálně neoplývá stejně dobrou formou, jako před poslední reprezentační pauzou, znovu si vysloužil pozvánku do slovenského výběru. Naši východní sousedé odehráli svůj poslední zápas loni 19. listopadu v rámci kvalifikace na EURO. S Bosnou a Hercegovinou zvítězili 2:1 a Tupta naskočil do poslední čtvrthodiny.

Na letním šampionátu čeká Slovensko Belgie, Rumunsko a vítěz Play-off Ligy B. Předtím však bude ladit formu v přátelských zápasech. První odehraje již 23. března doma proti Rakousku, o tři dny později vycestuje do Norska. Právě se severskou zemí se utká 22. března i naše reprezentace.

Česko U21 - Denis Višinský a Filip Prebsl

Do nadcházejících zápasů Lvíčat dostali znovu pozvánku dva hráči Slovanu - Višinský a Prebsl. První jmenovaný si vysloužil pozvánku potřetí, druhý již počtvrté. U21 naposledy odehrála dva přáteláky, a to s Hradcem Králové a Slovenskem. Oba duely skončily vítězně, přičemž Prebsl je odehrál celé a Višinský nastoupil na 76 minut do zápasu se Slovenskem.

Lvíčata začnou svůj program 21. března přátelským utkáním se Severním Irskem. Poté se až do října znovu rozjede kvalifikace na příští EURO do 21 let (Slovensko 2025), kde vyzvou mladíci 26. března Island. V kvalifikaci zatím získali ze tří duelů dva body a nachází se tak na čtvrté pozici. Nejvíce bodů má Dánsko a Wales (osm), poté Island (šest) a poslední je Litva (bez bodu). Do konce kvalifikace zbývá Lvíčatům odehrát pět utkání, tudíž prostoru na zisk bodů je ještě mnoho.

Česko U20 - Filip Horský

V rámci U20 nastoupil Horský i do posledního duelu, v listopadu proti Polsku odehrál 62 minut. Český výběr však na našeho souseda nestačil, prohrál 0:1. V Elitní lize U20 tak stále nevyhrál jediný zápas (z pěti) a nachází se na posledním osmém místě.

Šanci napravit nelichotivou balanci dostanou mladíci 21. března proti Portugalsku (třetí pozice) a 26. března proti trápící se Anglii (předposlední pozice).

Ukrajina U21 - Ivan Varfolomejev

Náš poslední reprezentant dostal znovu pozvánku do výběru Ukrajiny do 21 let. Ukrajinští mladíci se také snaží kvalifikovat na příští evropský šampionát a daří se jim báječně. Všech pět odehraných duelů vyhráli, a to se skórem 12:2. 19letý hráč Slovanu se ovšem svého startu minule nedočkal, poslední utkání s Ázerbájdžánem strávil na lavičce.

Před další kvalifikací odehrají Ukrajinci přátelské utkání s výběrem do 23 let Maroka v Antalyi (22. března). Následně již kvalifikační odveta s Ázerbájdžánem v Baku (26. března).


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pepsi Ricoh
Mediální partneři
Liberecká drbna Radio Blaník Liberec
×
Dnes v 15:00
FC Baník Ostrava
FC Slovan Liberec
×
Dnes v 10:15
FK Mladá Boleslav B
FC Slovan Liberec B