FC Slovan Liberec | Slovan se zúčastní třetího ročníku e:LIGY, největší české soutěže ve hře FIFA
Menu Další Zavřít Zavřít
16.11.2021

Slovan se zúčastní třetího ročníku e:LIGY, největší české soutěže ve hře FIFA

marketing
Ligová fotbalová asociace pokračuje ve svých aktivitách na poli esportu a pro všech šestnáct prvoligových klubů uspořádá další ročník největšího turnaje v kompetitivním hraní konzolové hry FIFA od EA SPORTS, letos na nové konzoli PlayStation 5. Do boje o prize money v celkové hodnotě 150 tisíc korun se zapojí také hráči našeho esports týmu, kteří budou s ostatními bojovat i o jednu vstupenku v prestižním mezinárodním seriálu EA SPORTS FIFA 22 Global Series. Třetí ročník e:LIGY se odehraje v novém dlouhodobém formátu, který poskytne větší obsah zábavy také esportovým fanouškům.

Nominace

Hned třináct klubů včetně toho našeho nominovalo svou dvojici FIFA plejerů a letos tak vynechá klubovou kvalifikaci. „Zpovzdálí sledujeme vývoj české FIFA scény a ukazuje se, že její kvalita roste, stejně jako zájem českých klubů různé úrovně zapojit se do virtuálního světa esportu. Proto jsme se letos rozhodli e:LIGU částečně uzavřít pro skutečně nejlepší hráče a veřejnost se nakonec bude moci zapojit do tří volných turnajů,“ uvedl Daniel Hajný, obchodní a marketingový ředitel Ligové fotbalové asociace.

Náš klub nominoval dva zkušené hráče z našeho týmu FCSL esports: Reprezentovat nás budou RealDanek a PanPeca. Náhradníkem bude nováček našeho týmu Mrkyy. Náš esports tým už druhým rokem funguje díky spolupráci s esportovou organizací Gifted Gaming a díky podpoře libereckého gamingového e-shopu Herní Svět a ČSOB, tedy banky, která fanouškům Slovanu nabízí výhodnou bonusovou platební kartu v klubovém designu. Naše spolupráce byla prodloužena i pro nadcházející sezonu a naši gameři tak budou na dresech loga těchto firem nosit i nadále.

Herní formát

Základní část e:LIGY bude obsahovat patnáct ligových kol, ve kterých v předem určených termínech kluby odehrají jednou zápasy každý s každým. Z dlouhodobé tabulky vzejde potom pořadí určující nasazení do závěrečného play-off. „Věříme, že každé ligové kolo nabídne fanouškům kvalitní a vyrovnané zápasy. Do závěrečného play-off sice postoupí všech šestnáct klubů, ale konečné umístění po základní části bude hrát významnou roli pro nasazení v pavouku play-off, takže motivace všech účastníků po celou dobu základní části je zajištěna,“ řekl k hernímu systému e:LIGY Štěpán Hanuš, ředitel komunikace a PR Ligové fotbalové asociace. Ta nabídne fanouškům streamované přenosy z vybraných ligových kol a samozřejmě kompletního programu play-off. O mistrovském titulu se rozhodne ve finále e:LIGY v neděli 27. března 2022. Více o celé soutěži najdete na webu www.e-liga.cz.

Také letos je e:LIGA jako jediný český turnaj součástí nadnárodního EA SPORTS FIFA 22 Global Series, ve kterém se střetnou nejlepší hráči z celého světa. „Děkujeme za důvěru EA SPORTS, která naši e:LIGU řadí na úroveň největších národních soutěží na světě. Českým reprezentantům stejně jako zástupcům jiných evropských lig bude náležet jedna vstupenka do kvalifikace EA SPORTS FIFA 22 Global Series, z které se mohou probojovat na samotný velký event. Vnímáme to jako extrémně velké lákadlo především pro elitní borce z české FIFA scény,“ podotkl Štěpán Hanuš. Zástupce e:LIGY v prestižní mezinárodní soutěži vzejde z interního souboje v rámci vítězného klubu e:LIGY 2021/22.

Karta ČSOB

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
ITADECO Star taxi
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec rtm plus