FC Slovan Liberec | Stále první béčko Slovanu vyzve v neděli druhé Hlinsko
Menu Další Zavřít Zavřít
30.09.2022

Stále první béčko Slovanu vyzve v neděli druhé Hlinsko

Adam Žatečka
Liberec – Náš B-tým poznal v neděli poprvé chuť porážky, kdy prohrál na půdě nyní třináctého TJ Dvůr Králové nad Labem. V Divizi C je stále na prvním místě s 21 body. Teď bude hrát proti druhému týmu tabulky, kterým je FC Hlinsko. Oklepe se béčko z první porážky a navýší svůj náskok na čele tabulky? Výkop zápasu je naplánován na tuto neděli od 10:15 na Městském stadionu.

FC HLINSKO

Hlinsku se vstup do sezóny vydařil. Z osmi kol získalo 18 bodů za šest výher a dvě prohry. S dvaceti vstřelenými góly má východočeský klub druhý nejlepší útok soutěže, hned po našem týmu. Několik branek už vstřelil i Milan Králíček, který ještě nedávno působil v naší rezervě.

S osmnácti body se Hlinsko nachází na druhém místě, o tři body za naším mužstvem, o dva nad Benátkami a o tři nad Velkými Hamrami.

FC SLOVAN LIBEREC B

Náš tým se stále nachází na prvním místě, ovšem už není stoprocentní. Za osm kol si připsal sedm výher a jednu porážku, se skóre 25:6.

První prohru letošní sezóny si béčko připsalo minulou neděli ve Dvoře Králové. Náš tým ve 28. minutě vstřelil branku a vedl 1:0, ale minutu poté inkasoval. Za 40 herních minut béčko inkasovalo i podruhé a tým z Královéhradeckého kraje si vedení pohlídal, utkání tak skončilo 2:1 ve prospěch domácích. Náš jediný gól vstřelil Maxmilián Jiří Kytka krásnou střelou z hranice pokutového území.

„Utkání postrádalo jakékoliv tempo. I přes náš velmi podprůměrný výkon jsme zápas měli určitě zvládnout. Vytvořili jsme si velké množství gólových příležitostí, ovšem žádnou z nich jsme neproměnili a po hrubé gólové chybě jsme inkasovali branku 1:2, což už se nám nepovedlo otočit. Šance jsme si přitom opět vytvořili stoprocentní z malého vápna. Těžko vyhrávat zápasy, když nedáme takové góly... Jednou to přijít muselo, je nám to strašně líto. Mysleli jsme si, že prohra přijde po daleko lepším výkonu. Určitě mi chyběl v naší hře větší pohyb a energie i větší chuť se o výsledek poprat.“ Takto okomentoval první prohru trenér Josef Petřík.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Bazén Liberec Jizerské pekárny
Mediální partneři
rtm plus Radio Blaník Liberec