FC Slovan Liberec | Statistiky: Čísla pro Slovan, v řadě parametrů zaujal Frýdek
Menu Další Zavřít Zavřít
25.08.2022

Statistiky: Čísla pro Slovan, v řadě parametrů zaujal Frýdek

Redakce
Liberec – Jen stěží byste hledali metriku, ve které byl Slovan proti Českým Budějovicím horší (1:1). Na vizuálně atraktivní duel jsme se podívali pod drobnohledem v dalším vydání rubriky Statistiky. O čem čísla vypovídají a v čem se Dynamo našemu aktivnímu mužstvu vyrovnalo?

V číslech zářil Frýdek i další

Začneme netradičně od fitness dat. Přestože Slovan častěji držel míč na kopačkách, zároveň také přeběhal soupeře. Naše mužstvo urazilo v součtu přes 122 kilometrů, soupeř se dostal těsně pod 118. Modrobílí zároveň častěji přepínali do vysoké rychlosti (9 451 – 8 970 metrů). Vůbec nejpilnějším sprinterem byl v zápase Dominik Preisler se 340 metry, maratoncem utkání se zase stal Christian Frýdek, který se přiblížil magické hranici 13 kilometrům.

Šikovný středopolař vynikal také počtem běhů v nejvyšší rychlosti, do níž se dostal během utkání celkem pětaosmdesátkrát. Zároveň dosáhl na nejvyšší průměrnou rychlost, s níž se pohyboval na hřišti 8,1 km/h. V jeden moment nejrychleji utíkal Mick van Buren a to 32,4 kilometry za hodinu.

I v soubojích úřadoval Frýdek, který vyhrál pět z šesti miniklání, jež na hřišti svedl (83% úspěšnost). Tři driblinky dokončili van Buren i Jan Matoušek. V napadání se zase vedlo Mohamedu Doumbiovi 3/3, osm zachycení míče předvedl jistý Plechatý.

Držení míče, 25 minut v útoku i palba

Slovan strávil v útoku 24 minut a 36 vteřin. Z této doby vytěžil 90 útoků a hned 22 z nich zakončil, téměř každý čtvrtý útok tak skončil střelou, což je v rámci této metriky málokdy vídané číslo. Hned osm střel soupeř zblokoval, i tak měli modrobílí podle statistiky xG vyhrát a to v poměru 2,19 branky na 1,35.

Jak už bylo řečeno, tým Luboše Kozla zároveň častěji držel balon 53 % ku 47 %, lépe si přihrával 82% úspěšnost proti 75% úspěšnosti. A byl zároveň úspěšnější v soubojích, kterých ovládl 72 ze 139. K deseti střelám se Slovan dostal z pozičního útoku, devět jich bylo z protiútoku, tři z útočných přímých volných kopů a dvě přišly po rohové kombinaci.

Nejpřesněji přihrával Dominik Plechatý, jenž přesně spoluhráčům rozdal 52 z 58 pasů. Klíčové pasy převedli ale pouze Doumbia a Frýdek, ten rovněž převzal nejvíc míčů od parťáků na hřišti – 49. Balon se nejčastěji pohyboval po osách Talovjerov – Plechatý (21 přihrávek) a Doumbia – Frýdek (15). Vliegen zapsal čtyři zákroky.

Další podrobné statistiky naleznete v sekci Statistiky na webu.

Tipovací soutěž

Nejúspěšnějšími tipéry byli ve 4. kole Tipovací soutěže Lukáš Pastorek a Petr Nosek. Oba brali hned 19 bodů, což je vystřelilo do nejlepší trojky celkového pořadí. Dařilo se také Jakubu Blumtrittovi, Martinu Kučerovi a Josefu Zázvorkovi, všichni zmiňovaní získali 14 bodů. Na třetím děleném místě se umístili Kojtymír Vomáčka a Daniel Jícha (13).

Na čele peletonu zůstává i po čtyřech kolech Dominik David s 65 body, druhý je nově Lukáš Pastorek (60), který v posledních tipech zazářil. Třetí místo patří dvojici Pavel Schnirch a Petr Nosek, oba doposud získali 56 bodů.

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezónu 2022/2023 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Knorr-Bremse Masea
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Beat radio