FC Slovan Liberec | Statistiky: Nejrychlejší byl Fukala, Slovan si přihrával na 17,4 metru
Menu Další Zavřít Zavřít
23.03.2022

Statistiky: Nejrychlejší byl Fukala, Slovan si přihrával na 17,4 metru

Redakce
Liberec – Vyrovnaný zápas s Olomoucí vyšel výsledkově lépe Sigmě, která zvítězila jedinou brankou. Podle statistiky počtu očekávaných tref (xG) měl ovšem blíž ke gólovému úspěchu Slovan. Co ještě ukázala čísla z posledního duelu našeho mužstva?

Přihrávky křížem i Tiéhiho přebírání míče

Pojďme se vrhnout do víru čísel, tentokrát opomeneme jindy dopodrobna rozebírané základní statistiky a zaměříme se na detaily. Slovan držel míč častěji a déle ve všech pásmech hřiště, ve vlastní třetině konkrétně 11 minut a 15 sekund, v centrální zóně pak 11 minut a 41 sekund a na útočné polovině 5 minut a 5 vteřin. Pokles doby držení míče v ofenzivě je standardní, nejde o odchylku.

Oba celky zblokovaly dvě střely a obě mužstva si zároveň vytvořila dvě šance. Podle statistiky xG měl blíže ke gólu Slovan (0,58 – 0,49) branka ovšem spíš padnout neměla žádná. Naše mužstvo mělo 70 pozičních útoků, 13 protiútoků a 10 útočných přímých volných kopů, střela z nich nepřišla ani v jednom případě.

Parta Luboše Kozla zároveň výrazně častěji prováděla úspěšné driblinky (24 ku 9), mnohem více napadala rozehrávku Sigma (42 – 16 pokusů). Z možných typů přihrávek Slovan nejčastěji volil tu křížem (281) na úkor pasů dopředu (189) a dozadu (69). Naše mužstvo si průměrně přihrávalo na vzdálenost 17,4 metru, domácí pak na 20,5 metru.

Z hlediska úspěšnosti přihrávek zářil Imad Rondič, zkazil jen jednu z dvaceti, v soubojích byl zase úspěšný Michal Fukala (82% úspěšnost). Purzitidis předvedl 12 zachycení, jednoznačně nejvíckrát míč převzal Christ Tiéhi a to 57krát. To se odráží i v bilanci hráčů, kteří si nejvícekrát mezi sebou předali balon. Nejvyužívanější osou na trávníku bylo spojení Thea Gebre Selassieho a právě Tiéhiho (23 vzájemných přihrávek).

Rychlostí vynikal Fukala, nejčastěji sprintoval TGS

Pojďme na populární fitness data. Oba týmy naběhaly prakticky totožnou vzdálenost, rozdíl činil pouze 26 metrů (120 790 – 120 816). Výrazný rozdíl ovšem obě mužstva dělil v počtu metrů naběhaných v útoku a obraně. Data ukazují, že Olomouc se spíš bránila (45,4 kilometru v defenzivě a 33,1 kilometru v ofenzivě), Slovan měl bilanci přesně opačnou (35,4 km při bránění a 43,7 km při útočení).

Hostujícím maratoncem se stal Christian Frýdek, který jako jediný z hráčů našeho mužstva uběhl přes 12 kilometrů, k nimž přidal ještě 482 metrů. Průměrně nejrychleji se pohyboval na hřišti Michal Fukala a to rychlostí 7,8 kilometru za hodinu. Vyšvihl zároveň nejrychlejší sprint, statistici mu naměřili rychlost 32,6 km/h.

Pokračujeme distancí naběhanou v nejvyšší rychlosti, Jan Matoušek uběhl nejvíc (210) metrů ve sprintu. V této disciplíně našel přemožitele jen z domácího celku, Juraj Chvátal přidal ještě 27 metrů navíc. Nejvíc jednotlivých běhů v TOP rychlosti zaznamenal zase Gebre Selassie, sprintoval celkem 95krát.

Další podrobné statistiky naleznete v sekci Statistiky na webu

Tipovací soutěž

Ve 26. kole Tipovací soutěže tentokrát stačilo k vítězství 21 bodů, na tuto metu dosáhl Luboš Honejsek. Za ním, s poměrně velkým odstupem šesti bodů, se umístil Tomáš Hess (15) a třetí skončil 14 body Milan Pavlů.

Jelikož první tři tipéři celkového pořadí získali stejně po osmi bodech, na čele peletonu se nic nezměnilo. První zůstává Tomáš Číž se 413 body, druhý je Jaroslav Moc (404) a třetí pak Martin H. Cerny, který dosud posbíral 397 bodů.

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezónu 2021/2022 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Dům kultury Profipoint
Mediální partneři
Hitrádio Contact Náš region