FC Slovan Liberec | Statistiky: Úspěšné souboje i víc střel. Nejpilnějším běžcem proti Bohemians Tiéhi
Menu Další Zavřít Zavřít
10.11.2021

Statistiky: Úspěšné souboje i víc střel. Nejpilnějším běžcem proti Bohemians Tiéhi

Redakce
Liberec – Zápas Slovanu s Bohemians přinesl kromě velké mediální pozornosti také pohlednou podívanou. Přišel čas na řeč čísel, další díl tradiční rubriky Statistiky je tu. Kdo byl aktivnějším celkem a v čem naše mužstvo klokany zastínilo?

Souboje, držení míče i dominance ve druhé půli

Ze tří bodů se nakonec po nervózním závěru radoval Slovan, nutno však podotknout, že z hlediska většiny statistik zaslouženě. Naše mužstvo bylo aktivnější ve střelbě, a to primárně právě po přestávce, kdy vypálilo desetkrát, zatímco hosté pouze jednou. Celkem modrobílí opanovali bilanci střelby 13/5 ku 7/4. Obě mužstva přitom pálila z podobné průměrné vzdálenosti, klokani se dostali na 19,1 metru, parta kouče Luboše Kozla na 19,7.

S větším množstvím vytvořených šancí logicky souvisí i xG (tedy očekávaný počet branek), Slovan měl podle tohoto parametru docílit 1,07 branky, Pražané pak 0,72 gólu. Velký rozdíl byl k vidění také v držení balonu, domácí ve druhém poločase zvítězili jednoznačně 61 % ku 39 % a to i přesto, že obvykle v této statistice svádí se soupeřem vyrovnanou bitvu.

Bohemians nastřádali v průběhu utkání o něco větší přesnost přihrávek. Zkazili jich 74 z celkových 447, hráči Slovanu si úspěšně vyměnili balon v 358 případech ze 445. Na dokončené klíčové přihrávky bylo skóre 2:4. Zajímavé je také měření průměrné délky pasů, která skončila na číslech 18,6 metrů v případě našeho mužstva a 17,9 u soupeře. Naopak jednoznačně působí statistika vyhraných soubojů, Slovan ovládl 88 jednotlivých bitev na hřišti, což je 54 % z celkového počtu.

Úspěšné napadání i přesný Gebre Selassie

Z hlediska individuálních statistik se dařilo duu Dominik Plechatý –  Jan Mikula, oba obránci zachytili hned 11 míčů. První jmenovaný zároveň získal pro svůj tým deset balonů, Christian Frýdek jich naopak stejný počet ztratil, což ale u tvořivého záložníka není nikterak neobvyklé číslo.

Nejčastěji byli faulováni Júsuf a Martin Koscelník, které soupeř nedovoleně zastavil hned třikrát. Největší úspěšnost přihrávek posbíral Gebre Selassie a to 92 % (56 přesných z 61), nejvíce přihrávek přijal Filip Havelka (celkem 43). Slovan zároveň velmi úspěšně napadal, ze 17 pokusů jich 14 bylo úspěšných (82 %), Bohemka dosáhla pouze 66% úspěšnosti.

Nejpilnějším běžcem kádru se stal opět Christ Tiéhi s 11 706 metry, ještě o dvě stě metrů více nabral na hřišti Roman Květ. Celkově Slovan soupeře přeběhal 120,50 kilometrů ku 119,85.

Pokud vás zajímají i další statistiky, můžete se podívat do obsáhlé sekce Statistiky na našem webu, kde dohledáte týmová i individuální čísla, a to jak souhrnná, tak k jednotlivým zápasům.

Tipovací soutěž

Bude doplněno po vyhodnocení.

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezónu 2021/2022 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Speditrans Pavlů innovation
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Náš region
×
Odehráno v 15:00
FC Baník Ostrava
FC Slovan Liberec
×
Odehráno v 10:15
FK Mladá Boleslav B
FC Slovan Liberec B