FC Slovan Liberec | Statistiky: Vysoké xG, Slovan zasypal branku Dynama střelami
Menu Další Zavřít Zavřít
18.05.2023

Statistiky: Vysoké xG, Slovan zasypal branku Dynama střelami

Redakce
Liberec – Kanonáda i jasná výhra. Slovan předčil České Budějovice (4:0) ve většině herních parametrů a prodloužil si sezonu o dvojzápas s královehradeckými Votroky. Jak vypadalo domácí utkání, v němž naše mužstvo nastřádalo celkem dvacet střel? Další díl rubriky Statistiky je tu.

Víc vyhraných soubojů i méně ztrát

Ještě před začátkem dvojzápasu s Hradcem Králové se vrátíme k odvetě proti Dynamu. Je totiž rozhodně co rozebírat. Slovan ofenzivně svého soupeře přejel, hosty zasypal dvaceti střelami, z nichž deset šlo na bránu. Protivníci se dostali pouze k jednomu zakončení mezi tyče. To vše i přesto, že Českobudějovičtí drželi častěji balon (58 % času).

Slovan ovšem dokázal najít cestu k efektivitě, využil čtyři z dvanácti šancí, ve statistice xG dosáhl na těžce uvěřitelné číslo 5,14. Dynamo se dostalo na hodnotu 0,55. Naše mužstvo mimo jiné vyhrálo víc soubojů (96 z 168), méně balonů ztrácelo (63 – 74) a víc jich zároveň také získalo (54 – 47).

Parta trenéra Luboše Kozla využívala k zakončení nejčastěji pravou stranu, z 29 tažení po lajně bylo sedm zakončení. Českobudějovičtí zvolili cestu přes levou stranou, dostali se ovšem k jedinému střeleckému pokusu z 29 akcí. Hosté zároveň víc faulovali (11 – 17) a stříleli také z mnohem větší vzdálenosti (11,7 metru ku 21,6 metru). Rozdíl v této statistice je opravdu markantní.

Mistr klíčových pasů Fukala, hráči skvěle přihrávali

K vidění bylo hned několik povedených individuálních výkonů, 12 ze 14 soubojů vyhrál Pourzitidis (86 %), hned pět driblinků zkompletoval Olatunji. V napadání se dařilo Mikulovi a Frýdkovi, oba ho provedli úspěšně třikrát. Deset zachycení předvedl opět Pourzitidis a Plechatý.

Hned čtyři klíčové pasy vymyslel Fukala, dva pak Olatunji a Tupta. Nejvyšší úspěšnost pasů posbíral střídající Doumbia, který zkazil jen dvě předávky spolupráčům z 15. Nad 80% úspěšnost se ovšem dostalo hned osm hráčů základní sestavy a všichni střídající hráči. Nejvíckrát obdržel balon na kopačku Valenta, a to devětatřicetkrát.

Slovan tedy v ofenzivních parametrech jednoznačně dominoval, bitva proti Hradci Králové ale bude začínat zase od nuly. V Mladé Boleslavi se začíná v neděli od 15:00. Podpořit naše mužstvo můžete v rámci posledního výjezdu sezony.

Další podrobné statistiky naleznete v sekci Statistiky na webu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Knorr-Bremse ITADECO
Mediální partneři
Náš region Český rozhlas Liberec