FC Slovan Liberec | Statistiky hráčů Slovanu v Evropské lize
Menu Další Zavřít Zavřít
13.12.2020

Statistiky hráčů Slovanu v Evropské lize

Ondřej Marko
Liberec – Naše působení v letošním ročníku Evropské ligy skončilo remízou s Crvenou zvezdou. Celkem jsme odehráli šest utkání v základní skupině L a předtím tři v kvalifikaci. Nyní je čas se podívat na některé statistiky libereckých hráčů.

Z devíti duelů v Evropské lize vyhrál Liberec pět, jeden skončil nerozhodně a tři prohrál. Ve skupině L jsme skončili na třetím místě s tím, že na postupovou pozici nám scházely čtyři body. Naše celkové skóre bylo 12:14 a to včetně tří kvalifikačních zápasů.

Branky

O post nejlepšího střelce Slovanu se dělí dva hráči. Kamso Mara a Júsuf Hilál se oba trefili jednou ve skupině a dvakrát v kvalifikaci. Mara vstřelil branku Gentu a v kvalifikaci APOELu a Riteriai. Júsuf byl zase autorem jediné branky v prvním zápase s Gentem a předtím skóroval proti FCSB a Riteriai.

Slovan - Gent (1:0)

Asistence

I následující statistika byla vyrovnaná a to se stejným výsledkem. V počtu gólových přihrávek si nejlépe vedli Jhon Mosquera a Jakub Pešek. Oba hráči si připsali po jedné asistenci ve skupině a dvě vytvořili v kvalifikaci. Zároveň se jim tak podařilo pokaždé v jednom zápase, Pešek měl dvě proti Riteriai a Mosquera zase s FCSB.

FCSB - Slovan (0:2).

Odehrané zápasy

Ve Slovanu jsou přesně tři hráči, kteří odehráli úplně všechny zápasy letošní Evropské ligy. Kamso Mara, Martin Koscelník a kapitán Jan Mikula nastoupili do devíti zápasů na celých 90 minut. V těsném závěsu je hned šestice hráčů, kteří naskočili do osmi duelů a to konkrétně Mosquera, Matoušek, Rabušic, Júsuf, Beran a Hromada. Spousta hráčů naskočila do pouze jediného utkání a to ve třetím kole v Hoffenheimu, kdy byla většina týmu zasažena covidem..

Gent - Slovan (1:2)

Žluté karty

Liberec si vysloužil za devět zápasů celkem 20 žlutých karet a žádnou červenou. Na druhou stranu jsme týmem, který byl nejčastěji faulovaný (bez kvalifikace). Nejvíce karet obdržel Michal Beran (3), po dvou má hned čtveřice hráčů - Mara, Júsuf, Koscelník a Matoušek. Žádnou kartu nedostal Slovan ve dvou zápasech (s Riteriai a první duel s Crvenou zvezdou). Nejvíce pak nasbírali hráči při druhém souboji s Gentem (4).

Riteriai - Slovan (1:5)

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pneu Hnídek iQLANDIA
Mediální partneři
Rádio Impuls Náš region