FC Slovan Liberec | Statistiky podzimu: 236 pasů na gól i sedm stovek útoků
Menu Další Zavřít Zavřít
31.12.2023

Statistiky podzimu: 236 pasů na gól i sedm stovek útoků

Redakce
Liberec – Nezadržitelně se blíží druhá polovina aktuálního ligového ročníku a také kalendářní rok 2024, ještě před půlnocí se naposledy podíváme zpět do nedávné minulosti. Po gólech a zápasech zacílíme i na nejzajímavější – a možná někdy také trochu kuriózní – statistiky podzimní části. Začínáme!

Nejvytěžovanější byl Chaluš, TOP nahrávačem Tupta

Pojďme si shrnout základní data, která nejspíš dobře znáte. Slovan neměl v podzimní části jediného nejlepšího střelce. Hned tři hráči nasbírali po čtyřech brankách, nejčastěji přesně pálili Christian Frýdek, Luka Kulenović a Ľubomír Tupta. Ten zároveň přidal také pět asistencí, třikrát balón naservíroval do gólové pozice spoluhráčům Jan Mikula.

Z hlediska střelecké úspěšnosti se mimořádně dařilo Ivanu Varfolomejovi, který vyslal v zápase proti Teplicím nechytatelnou bombu k bližší tyči, šlo přitom o jeho jedinou střelu v deseti startech. Z ofenzivních hráčů zakončil podzim s nejlepším procentem Frýdek (19 %), jenž z 21 ran čtyřikrát skóroval.

Vůbec nejvytěžovanějším hráčem Slovanu byl dosud Matěj Chaluš. Odehrál 1698 minut, následovaly ho další opory Jan Mikula (1449) a Tupta (1443). Stoper, který posílil naše mužstvo hostováním ze švédského Malmö, zároveň rozdal svým spoluhráčům nejvíc pasů – 701. Dostal se přitom na výbornou 87,5% úspěšnost, kterou dokázal z týmu dorovnat jen Dominik Plechatý. Ten ovšem nastoupil vinou zranění jen do tří ligových duelů.

Také v dalších statistikách někteří naši hráči vyčnívali. V driblincích byl nejúspěšnější Doumbia, který 69,6 % z 16 pokusů zkompletoval. Souboje zase ovládal Pourzitidis (72 % vyhraných) a nejvíc míčů získal Chaluš 113, přes stovku se dostal ještě Červ (110).

236 pasů na gól a třetí nejfaulovanější tým ligy

Slovan byl s 28 trefami pátým nejproduktivnějším celkem soutěže. Průměrně nastřílel i inkasoval v zápasech 1,5 branky. Za podzim naše mužstvo zahrávalo celkem 92 rohů, vedlo 702 útoků a průměrně drželo na kopačkách balon 47,3 % času.

Modrobílí fandové viděli v 19 zápasech celkem 6602 přihrávek vedoucích k 28 trefám (236 pasů na gól). Celkovou úspěšnost přihrávek tým trenéra Luboše Kozla vytáhl až k 80,6 %, což mu stačilo v této metrice na celkovou šestou příčku v lize.

TOP zápasy roku 2023: duely proti favoritům i jednoznačné výhry

Naše mužstvo bylo po Jablonci a Českých Budějovicích třetím nejfaulovanějším celkem ligy, soupeři ho nedovoleně zastavili v 271 případech. Paradoxně ale Slovan rozehrával pouze 471 standardních situací, méně jich měly k dispozici už jen Pardubice.

TOP góly roku 2023: rány z dálky, volej i patička

Na závěr si zbývá připomenout už jen výkony obou brankářů. Hugo Jan Bačkovský zapsal tři nuly, inkasoval průměrně 1,2 branky na zápas a docílil 64,5% úspěšnosti zásahů (celkem 20). Olivier Vliegen v jednom duelu neinkasoval, ve dvaadvaceti případech úspěšně zakročil (55% úspěšnost) a obdržel 1,8 gólu na utkání.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Ricoh Nisa Liberec
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec rtm plus