FC Slovan Liberec | Statistiky speciál: Vliegenových 1545 minut, nizozemská ofenzivní smršť i góly z rohových kopů
Menu Další Zavřít Zavřít
20.12.2022

Statistiky speciál: Vliegenových 1545 minut, nizozemská ofenzivní smršť i góly z rohových kopů

Redakce
Liberec – Kdo toho odehrál v aktuální sezoně nejvíc? A kteří hráči byli takřka bezchybní v přihrávkách? Je čas na nejlepší individuální statistiky po podzimní fázi. Zatímco v článku najdete souhrnné parametry z ligy i poháru, na infografikách si můžete pro porovnání prohlédnout jen data z ligové soutěže.

Ofenzivní palba s 0,96 bodu van Burena na zápas

Z hlediska útočných statistik nemá jeden hráč konkurenci. Mick van Buren nasázel na podzim dvanáct gólů a k nim přidal také tři asistence, průměrně zapsal 0,96 bodu za zápas! Po právu tak patří mezi nejúdernější útočníky v nejvyšší soutěži. Tři branky na podzim vstřelili také Theodor Gebre Selassie, Denis Višinský a Imad Rondič, třikrát naopak asistoval Lukáš Červ.

Nizozemský ranař se každopádně zasloužil o 43 % všech branek týmu mezi 22. srpnem a 16. listopadem. Úctyhodná bilance, že? Pojďme se rovnou podívat také na střelbu, van Buren byl totiž rovněž nejaktivnějším zakončovatelem našeho celku. Vyslal hned 37 střel, průměrně 2,4 za zápas, více než polovina (21) z nich mířila na bránu. Stejný hráč také zahrával jediné dvě penalty, které měl Slovan k dispozici, obě – proti Zlínu a Olomouci – proměnil.

Přihrávky, to je oč tu běží

Hned tři hráči Slovanu zaznamenali mimořádnou konstantní procentuální úspěšnost pasů. Maksym Talovjerov zkazil jen 91 přihrávek z celkových 836 (89% úspěšnost), TGS a Dominik Plechatý zkompletovali shodně 87 % zdárně dokončených předávek míče. Vůbec nejčastější kombinace na hřišti probíhala mezi stoperským duem Talovjerov – Plechatý (226 přihrávek), druhou nejčastější osu pohybu míče vystavěli Talovjerov a TGS (170).

Z hlediska klíčových přihrávek se činil Christian Frýdek, který vyslal spoluhráče celkem do 16 gólových šancí. Jedenáct jich vymysleli Kozák s van Burenem a deset pak Denis Višinský. Frýdek a Kozák překonali průměr jednoho klíčového pasu na zápas. V driblincích se rovněž dařilo nejvíce Frýdkovi s van Burenem, oba měli úspěšnost přes 54 procent dokončených akcí.

Plechatého souboje a solidní obrana

Největší množství soubojů podstoupil na podzim jednoznačně Dominik Plechatý, který dosáhl na celkovou 60% úspěšnost. Tuto hranici se zároveň podařilo překonat ještě čtyřem dalším hráčům: Talovjerovovi (64 %), Gebre Selassiemu (63 %), Mikulovi (63 %) a Prebslovi (61 %). Nejvíce miniklání na hřišti průměrně podstupovali Plechatý (11) a Prebsl (11).

Když se nedá souboj vyhrát, přichází na řadu nedovolený zákrok. Nejčastěji bylo nedovoleně zastavováno duo Frýdek – Červ, první zmiňovaný byl faulován šestatřicetkrát, druhý čtyřiatřicetkrát. Naopak nejčastěji se provinil proti pravidlům Imad Rondič s dvaceti fauly.

Nesmíme zapomínat ani na metriku odebírání míčů. V té byli nejúspěšnější Talovjerov se 145 úspěšně odebranými balony a Červ se 122. V napadání zase exceloval Plechatý, který zdárně provedl 29 ze 46 pokusů.

Gólové rohy připravovali Frýdek a Preisler

Nejvíce standardních situací od praporku zahrávali Christian Frýdek (41) a Dominik Preisler (38). Oba zaznamenali více než 60% průměr úspěšných nabídek do vápna. Z jejich celkových 79 zahrávání padly tři góly (celkem pět branek za podzim) a bylo vypáleno celkem 21 střel.

Nejčastějším terčem ve vápně byl vysoký Talovjerov, který obdržel míč jedenáctkrát a pětkrát zakončoval. Dvakrát pálil také Prebsl, na nějž mířilo osm pokusů. Góly dávali už zmiňovaný ukrajinský stoper, TGS, Červ, Doumbia a Rabušic. Na obranu Slovanu se naopak valilo celkem 106 rohů, defenziva ani jednou neinkasovala.

Brankáři

Větší prostor dostal mezi tyčemi Olivier Vliegen, který odchytal 1 545 minut. V šestnácti zápasech F:L předvedl 19 zásahů podle specifikace statistiky Instat, inkasoval 21 branek. Zastavil 75 % střel, jež mířily na branku. Zároveň zaznamenal celkem 81% úspěšnost přihrávek a obdržel tři žluté karty. Jan Stejskal odchytal 276 pohárových minut, předvedl dva zásahy a dvakrát inkasoval. Vliegen vychytal čtyři čistá konta, Stejskal jednu nulu proti Frýdku-Místku.

Z hráčů v poli odehrál největší porci minut Lukáš Červ (1 522), hned za ním se umístil Dominik Plechatý (1 511), třetí v pořadí byl Theo Gebre Selassie (1 474 minut).


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Geoprint Fintex
Mediální partneři
Hattrick rtm plus