FC Slovan Liberec | Statistiky: více šancí a střel na branku i přes oslabení, maratoncem Frýdek
Menu Další Zavřít Zavřít
12.10.2022

Statistiky: více šancí a střel na branku i přes oslabení, maratoncem Frýdek

Redakce
Liberec – Neproměněné šance, červená karta a nakonec bezbranková remíza. Slovan bral z duelu s Baníkem bod, ačkoliv se musel obejít bez Thea Gebre Selassieho vyloučeného už v první půli, výhra nebyla nereálná. Co říkají čísla a od kterých metrik se může naše mužstvo odrazit?

Nebezpečnější řešení akcí i více střel na bránu

Slovan jednoznačně ovládl ofenzivní aktivitu v utkání. Vyslal čtrnáct střel, Baník pálil devětkrát, na střely na bránu byl poměr ještě výraznější – 8:2. Naše mužstvo si vytvořilo celkem sedm šancí, Baník se dostal do dvou příležitostí. Jan Laštůvka tasil pět zákroků, Olivier Vliegen předvedl jeden.

O větší nebezpečnosti party Luboše Kozla svědčí také střelba z menší vzdálenosti k brance (16,2 metru ku 17,1 metrům). Podle statistiky očekávaných gólů xG měli domácí vstřelit 1,17 branky a soupeř 1,05. Oba celky vedly podobný počet útoků, na liberecké vápno se jich valilo 74, Slovan jich předvedl celkem 71. Naše mužstvo ale zaznamenalo vyšší procento přetavení ofenzivního snažení do zakončení (18 % oproti 12 %).

Oba celky zapsaly vysokou procentuální úspěšnost přihrávek, a to 86 % a 87 %, více pasů i vzhledem k vyloučení zkompletoval Baník (326 – 429). Ostravský celek měl zároveň jasnou převahu v držení míče (58 % ku 42 %) a také více vyhraných soubojů (75 oproti 58).

Jistý výkon Talovjerova, top běžcem Frýdek

A co individuální data? V soubojích se nejvíce dařilo Janu Mikulovi, který vyhrál na hřišti 60 procent střetů s protihráči. Dva úspěšné driblinky předvedl Matěj Valenta a pět úspěšných napadání opět Mikula. Jedenáct zachycení zvládl Talovjerov.

V přihrávkách se hned sedm hráčů dostalo přes hranici 90 %. Fantastickou bilanci měl Talovjerov, který zkazil jen dva pasy z pětačtyřiceti (96 %), 23 úspěšných přihrávek z 24 stihl ještě před červenou kartou TGS (96 %). Mimochodem hráčem zápasu fanoušci i přes vyloučení zvoliliprávě Thea, nejspíš jako projev solidarity. Byla to třetí červená karta pro náš tým v probíhajícím ročníku.

Jedinou přihrávku zkazil Valenta (97 %) a vysokou úspěšnost rozdávání balonu spoluhráčům měli také Červ (92 %), Matoušek (92 %), van Buren (91 %) a Plechatý (91 %). Hned čtyřicet nabídek od spoluhráčů naopak přijal van Buren, čtyři z toho byli do boxu.

Ve fitness statistikách tentokrát vynikal Christian Frýdek, který si zaběhl 12,5 kilometru. Největší vzdálenost ve sprintu urazil Talovjerov – 223 metrů. Překvapení nastalo v metrice spálených kalorií, tradiční premiant Jan Mikula tentokrát zůstal hned za trojicí hráčů, v jejichž čele stál Matěj Valenta se 1 397 spálenými kilokaloriemi. Slovan v souhrnu na trávníku urazil celkem 115 kilometrů.

Další podrobné statistiky naleznete v sekci Statistiky na webu.

Tipovací soutěž

Tentokrát se zadařilo jednomu z pořadatelů. Aleš Tichý si přišel na 23 bodů. Za ním se umístili Jakub Cverčko a ErBacher Skrovný Jenda (oba 18 bodů) a na třetím místě se s 13 body umístilo hned 16 tipérů! Jakub Blumtritt, Honza Stejskal, JOSEF BERAN, Tonda Přibyl, Vojtěch Knopp, Jaroslav Moc, VIP HATTRICK, Luděk Slezák, David Versbach, Zdeněk Zobal, Pavlína Berger, Petr Jansen, Marek Bartoš, Standa Rokoský, Pavel Michek a Libor Kučera.

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezonu 2022/2023 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Avej Vending RR group service s.r.o
Mediální partneři
Hattrick Hitrádio Contact